Голям шанс пред Георги Кабаков, може да свири на Мондиал 2022


Голям шанс пред Георги Кабаков, може да свири на Мондиал 2022
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

1641 0

Георги Кабаков, който в момента е считан за най-добрия роден съдия, има голяма възможност да е сред реферите за Световното първенство в Катар през 2022 година. Това стана ясно, след като от ФИФА го включиха в списък от 17 съдии, които да участват на елитен семинар в Лисабон.

Това може да се счита като логично действие, тъй като в последната година Кабаков попада често в двубоите за Шампионска лига. А при положение, че наистина бъде избран за Световното, то той ще попадне в елитната група на съдии в УЕФА. Той е в първа група и получава срещи от ШЛ и Лига Европа. Последният ни човек в елитната група е бил Атанас Узунов.

Пловдивчанинът и сърбинът Сърджан Йованович са и най-младите съдии, които вземат участие в семинара, като и двамата са родени през 1986 година, пише "24 часа". Останалите са имена като Майкъл Оливър, Антъни Тейлър, Карлос дел Серо Гранде, Хесус Хил Мансано, Клеман Тюрпен, Феликс Цвайер, Даниеле Орсато, Андрис Трейманис, Дани Макелие, Шимон Марчиняк, Артус Соареш Диаш, Овидиу Хатеган, Иван Кружляк, Славко Винчич и Андреас Екберг.

В началото на декември от Лудогорец и лично Кирил Домусчиев възроптаха срещу отсъждания на Кабаков и дори бе поискано въвеждането на ВАР (ето повече подробности).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички