Малко известен факт: Пеле не е искал да бъде наричан така, спорил е с хората


Малко известен факт: Пеле не е искал да бъде наричан така, спорил е с хората
Снимка: Getty Images

1493 0

Пеле е вероятно най-голямата икона на футбола! Едва ли има човек из целия свят, който да не е чувал за него. Интересното обаче е, че той е известен със своя псевдоним, като не са малко тези, които всъщност не знаят името му - Едсон Аранчис до Насименто.

Бразилецът обаче далеч не е бил голям почитател на псевдонима, с който го знаят всички. Името му е подобно на американеца Томас Едисон, който също има огромна роля в историята. Самият Пеле отбелязва това и се шегува, че това, с което Едисон е допринесъл, заслужава да бъде помнено повече, отколкото това, с което той самият е допринесъл.

"Имах щастливо детство. Името ми е Едсон, но започнаха да ме наричат Пеле. Не ми харесваше, започнах да споря с всички" - признава открито легендарният бразилец.

"Бях фен на Томас Едисон. Какво е Пеле? Томас Едисон е далеч по-важен" - шеговито коментира той темата с приликата на имената им.

Бразилецът е вкарал куп попадения, спечелил е три световни титли със своята страна и до голяма степен е поставил основите на красивия футбол. Вижте и най-великия гол на Пеле - никой не успя да доближи Краля на футбола (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички