Не само с Марадона: Христо Стоичков е играл и с Пеле (ВИДЕО)


Не само с Марадона: Христо Стоичков е играл и с Пеле (ВИДЕО)
Снимка: Instagram

17567 0

През 2020 година ни напусна Диего Марадона, през 2022-ра се разделихме с Пеле. Така в рамите на около две години светът загуби вероятно двете най-големи икони на футбола. Целият свят скърби след трагичната новина за кончината на легендарния бразилец.

Българинът, който игра с Пеле и Марадона

Единственият българин, спечелил "Златната топка" - Христо Стоичков, нямаше как да не се сбогува и с двамата. Той е и единственият наш сънародник, който може да се похвали с огромната чест, че е участвал в мачове рамо до рамо с двамата големи (макар и не официални).

Камата има мач срещу Пеле по специална покана от самия Крал на футбола. Срещата се състои през 1990 година (31 октомври) на митичния "Сан Сиро" в Италия (Милано). Двубоят бе организиран по случай 50-ия рожден ден на бразилската икона.

Българинът играе в отбора на света (събрани най-големите звезди от целия свят), а срещу тях е Бразилия. Стоичков е под наставленията на Франц Бекенбауер.

В отбора, воден от Бекенбауер, са хора като: Марко ван Бастен, Карло Анчелоти, Оскар Руджери, Алемао, Лео Крайстер, Андони Гойкоечея, Де Лео, Рафаел Мартин Васке, Мичел, Енцо Франческоли, Сергей Алейников, Калдерон, Лайош Детери, Кунде, Георги Хаджи, Рене Игита, Мишел Прюд'ом, Жозе ОРасио Басуалдо, Томас Н'Коно.

В крайна сметка дуелът завършва с успех с 2:1 за световния отбор. Попаденията са дело на Мичел (34-ата минута) и Георги Хаджи (50-ата минута). Жозе Нето вкарва почетното попадение за "Селесао" в 61-ата минута.

Емоционален бе и моментът, в който Христо Стоичков каза "Сбогом" на Пеле (СНИМКА).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички