Най-великият гол на Пеле: Никой не доближи изпълнението на Краля на футбола (ВИДЕО)


Най-великият гол на Пеле: Никой не доближи изпълнението на Краля на футбола (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

11663 0

Най-голямата емблема на футбола за всички времена Пеле си отиде от този свят. Всички скърбят за легендарния бразилец и си припомнят най-доброто от него. А то е твърде много, за да бъде обхванато.

Какво прави Пеле толкова специален във футбола

Простичкият факт, че Пеле правеше тази игра красива наслада за окото на всеки футболен привърженик. Той превърна футбола в изкуство, а видеата с негови изпълнения се преглеждаха от милиони хора през години - всеки от тях мечтаещ да бе роден през това време, за да бъде свидетел на магията.

Трябва да се отбележи, че телевизионното покритие през годините, в които Пеле е бил професионален футболист, далеч не е било на сегашното покритие. Има стотици моменти, които просто не са документирани и записани.

Такъв е и този със според мнозина най-великото попадение на бразилеца. Става въпрос за двубой срещу Ювентус, когато Кралят на футбола е едва на 18 години. Няма запис на ситуацията, но тя е пресъздадена чрез видеоигра.

Пеле играе с топката "на крачета", казано на жаргонен език, като това се случва в противниковото наказателно поле - така преодолява няколко противникови защитници, а кулминацията е, когато дори и вратарят, имащ правото да играе с ръце, е надхитрен по същия начин.

Насладете се на гениалността му чрез кадрите по-долу в материала. Научете повече и за прецедента в кариерата на Пеле, който се случва срещу България.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички