"Много пъти бях близо до Реал Мадрид": Пеле отговаря защо никога не игра в Европа


"Много пъти бях близо до Реал Мадрид": Пеле отговаря защо никога не игра в Европа
Снимка: Getty Images

7248 0

Защо легендарният Пеле никога не е играл за европейски отбор? Приживе, говорейки за своята емблематична кариера, Краля на футбола дава отговор на този въпрос. Както е известно, той прекарва най-силните си години в отбора на сърцето му - Сантош.

Иконата на футбола е вкарал куп попадения, спечелил е изумителните три световни първенства със своята Бразилия (при всяко едно от тях с най-ключова роля и поднася трофея на родината си) - това очаквано предизвиква интерес към него от елитните клубове в Европа.

Той признава, че е бил много близо до трансфер в Реал Мадрид, а след това още веднъж и до преминаване в Наполи (където се подвизаваше друга легенда - Диего Марадона, но в периода 1984-1991 година). Въпреки това Пеле не съжалява за нищо.

"Имаше много пъти, в които бях близо до подписване с Реал Мадрид, а след това веднъж и с Наполи в Италия. Не съжалявам. Бях в Сантош, а по онова време те бяха голям гранд. Не играх извън Бразилия, защото бях много, много щастлив в Сантош.

Имах най-добрите 15-20 години живот там. Имах редица други оферти - не само от Реал Мадрид, но бях добре там, където се намирах" - сподели Пеле.

В крайна сметка бразилецът напуска Сантош след 19 сезона там, за да се присъедини към Ню Йорк Космос през 1975 година.

Впечатляващ е фактът, че има българин, който може да се похвали с това, че е играл с Краля на футбола. Христо Стоичков е играл не само с Марадона, но и с Пеле (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички