ВИДЕОТО, което доказва, че Пеле остава над всички легенди във футбола


ВИДЕОТО, което доказва, че Пеле остава над всички легенди във футбола
Снимка: Getty Images

2856 0

Смъртта на Пеле беляза по тъжен начин края на 2022-ра година и се превърна във водеща тема по целия свят. Кончината на 82-годишната легенда е причина и за връщане назад във времето, когато именно бразилецът промени футбола с магията си, която малцина са притежавали.

Кралят на футбола обаче не може да бъде сравняван с никого в световната история, защото и най-големите имена биват съпоставяни именно с иконата. Точно и в тази насока влиза по страхотен начин в употреба изразът: "Не забравяйте, че всичко, което виждате сега във футбола, Пеле го направи първи".

В часовете след кончината на легендата се завъртяха много видеа в социалното пространство, които припомнят част от магическите изпълнения на феноменалния футболист, но над 31 милиона пъти  възпроизвежданото видео компилация в мрежите наистина доказва, че Пеле е бил първи.

Клипът показва, че попадения, които са превърнали Роналдо, Кристиано Роналдо, Лионел Меси, Зидан, Роналдиньо и много други в легенди - Пеле е вкарал десетилетия по-рано.

Починалият на 82 години Пеле остава в историята със своите 1279 гола, превърнали се в рекорд на Гинес, още редица постижения и недостижимите 3 световни титли!

Вижте кой гол на Пеле бива определян за най-великия в историята!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички