Драма на Португалия - Турция, "мореплавателите" са на крачка от Мондиал 2022


Драма на Португалия - Турция, "мореплавателите" са на крачка от Мондиал 2022
Снимка: Getty Images

6506 0

Португалия победи драматично като домакин с 3:1 Турция в изключително интересен мач от баражите за Световното по футбол 2022 в Катар. Срещата се проведе на "До Драгао" и предложи 2 гола за домакините през първата част (дело на Отавио и Жота), попадение за гостите през второто полувреме (точен бе Бурак Йълмаз) и гол на Нунеш за "мореплавателите" в края на спора. В 84-ата минута на мача пък Йълмаз пропусна дузпа, с която можеше срещата да влезе в продължения. Португалия пък се класира за финален бараж за квота за Мондиала.

Къде да гледаме Португалия - Турция по ТВ!

 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

По-силно начало на срещата за домакините. Кристиано Роналдо стреля опасно в 9-ата и 12-ата минута, но нямаше късмет пред гола. А Диого Жота направи сериозен пропуск в 11-ата минута.

В 15-ата минута обаче Отавио Монтейро реализира почти на празна врата за "мореплавателите", след като топката се отби от дясната греда при опасен изстрел на Бернардо Силва и се озова в Отавио.

Гостите създадоха 4 много опасни положения за гол между 21-ата и 27-ата минута, но Ченгиз Юндер, Озан Кабак, Бурак Йълмаз и Оркун Кьокчю нямаха късмет в завършващата фаза.

В 42-ата минута Диого Жота се разписа от близка дистанция след изстрел с глава, асистенция на Отавио и много прецизно завършващо отиграване на звездата на клубния гранд Ливърпул.

Секунди по-късно националният тим на Турция нямаше късмет при още една сериозна опасност пред вратата на домакините. Така "мореплавателите" имат сериозен аванс до почивката на мача. Много динамичен футбол, а агитките и на двата тима създават страхотна атмосфера.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Без чисти голови положения в първите 10 минути на второто полувреме. В 56-ата минута пък Жота стреля над вратата на гостите.

В 65-ата минута Бурак Йълмаз нахлу в наказателното поле на домакините и вкара попадение за Турция. Йълмаз се разписа след двойно подаване с Юндер. Резултатът пък стана 2:1 в полза на "мореплавателите".

Малко по-късно гостите поискаха дузпа, но бялата точка не бе посочена. В 75-ата минута Отавио се отчете с пропуск. Силен двубой за Отавио Монтейро, във визираната ситуация острието на домакините обаче не сполучи, пращайки кълбото с глава малко в аут.

В 84-ата минута съдията Зиберт посочи бялата точка, след намеса на ВАР, за нарушение на Жозе Фонте. Йълмаз пък застана зад топката, шутира силно, но прати кълбото над вратата.

Последваха няколко пропуска пред вратата на гостите, а Матеуш Нунеш в добавеното време на второто полувреме реализира за 3:1, асистенция на Леао.

Титулярите:

ПОРТУГАЛИЯ: Д.Коща, Далот, Фонте, Данило, Герейро, Фернандеш, Моутиньо, Б.Силва, Роналдо, Жота, Отавио

Селекционер: Фернандо Сантош

ТУРЦИЯ: Чакър, Кутлу, Сьойюнджю, Демирал, Кабак, Кьокчю, Актюркоглу, Чалханоглу, Челик, Йълмаз, Юндер

Селекционер: Щефан Кунц

Главен съдия на срещата: Даниел Зиберт (Германия)

ПРЕДИ МАЧА:

Останаха само три свободни места за европейски национални гарнитури за Мондиала в Катар. Като до квотите ще се стига след два етапа - полуфинални и финални футболни баражи (победителят ще се определя в по 1 среща).

Много интересен е потокът, в който са именно Португалия и Турция. В него са и Италия (действащ европейски шампион) и Северна Македония. Като победителят от спора на Пиренеите ще е домакин във финалния плейоф, който е насрочен за 29 март.

"Мореплавателите" не успяха да спечелят последните си два мача от квалификациите с Ейре (0:0) и Сърбия (1:2), което бе и основна причина да се озоват на бараж, а "плавите" да се класират директно за големия форум. Тимът на Турция пък е в подем и записа 3 поредни победи в последните си 3 двубоя. В селекцията на гостите за срещата няма особени кадрови проблеми.

Кансело и Санчес пък пропускат мача заради натрупани картони. Пепе, Невеш и А.Лопес пък имат кондиционни проблеми и също са аут от двубоя в лагера на домакините. Мега звездата Кристиано Роналдо и съотборниците му са сочени за фаворити от платформи за спортни предвиждания преди двубоя.

Същевременно се появиха индикации, че носителят на 5 Златни топки Роналдо може да осъществи изненадващ трансфер!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички