Дания обърна Франция насред Париж, "петлите" с тревожни новини за две от звездите си


Дания обърна Франция насред Париж, "петлите" с тревожни новини за две от звездите си
Снимка: Getty Images

5178 0

Селекцията на Дания направи пълен обрат при визитата си на Франция в Париж и тръгна с успех 2:1 в третото издание от новия турнир на УЕФА - Лига на нациите. Двата отбора си дадоха спор в мач от група 1 на Лига "А" на "Стад дьо Франс", а и трите попадения във френската столица паднаха през втората част.

Първо Карим Бензема откри резултата след изящни подавания с резервата Кристофър Нкунку. Звездата на РБ Лайпциг се появи на почивката, след като трябваше да замени нападателя на "петлите" Килиан Мбапе, който получи разтежение. След час игра с травма напусна и Рафаел Варан, а това даде "криле" на скандинавците.

И двете попадения за Дания реализира стрелецът Андреас Корнелиус, като особено красив беше втория му гол в Париж, след като от малък ъгъл матира Юго Лорис по впечатляващ начин.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата стартира с шанс за гостите от Скандинавия, но Йоаким Меле стреля неточно от малък ъгъл. В 13-ата минута обаче Мбапе подаде към Канте, а халфът върна за нападателя, но Шмайхел се намеси добре. Четвърт час след началото Бензема реализира гол, но той бе отменен заради засада.

В 22-ата минута Кингсли Коман центрира,но Бензема не успя да насочи топката с глава. Активната игра на “петлите” продължи, но комбинация между Бензема и Мбапе не се получили. Постепенно датчаните изравниха владеенето на топката, но атаките им не се получаваха.

След малко повече от половин час пък Ериксен се опита да центрира в наказателното поле на Франция, но неуспешно. Атаките на французите продължиха, като обсадиха наказателното поле на гостите, но те се бранеха добре. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Ги Стефан направи принудителна смяна на почивката, след като Мбапе получи болки в бедрото и беше заменен. На негово място се появи Кристофър Нкунку. В 48-ата минута Карим Бензема на два пъти можеше да реализира попадение във вратата на Дания, след като се пребори в трудна ситуация, но датският вратар се справи добре.

В 52-ата минута обаче Бензема беше точен. Топката беше дадена вдясно, а Бензема и резерватаа Нкунку комбинираха впечатляващо в наказателното поле на "червения динамит". Последва брилянтен финт от Карим срещу Меле, след което с финес прати топката в долния десен ъгъл на Шмайхел.

В 60-ата минута с контузия напусна и Рафаел Варан, което беше сериозен удар по амбициите на Ги Стефан, а на негово място в Париж се появи Уилиам Салиба. Toва даде някакъв стимул на гостите, които изравниха резултата осем след това, когато Корнелиус се разписа след центрирана топка.

Девет преди края Н'Голо Канет отправи страхотен фалцов изстрел от средна дистанция, но топката се отби в левия страничен стълб на Шмайхел. В 86-ата пък Лорис отрази удар на Ериксен, макар датският плеймейкър да трябваше да реализира в тази ситуация.

Минута преди края на редовното време Корнелиус получи изящен извеждащ пас зад отбраната на Франция. Салиба опита да го блокира, но не успя, а нападателят с перфектен изстрел направи обрата за Дания факт.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ФРАНЦИЯ: Лорис - Кунде, Варан, Л. Ернандес - Коман, Канте, Гризман, Чуамени, Т. Ернандес - Бензема, Мбапе

ДАНИЯ: Шмайхтел - Меле, Вестергаард, Нелсон, Андерсен - Дилейни, Хойберг - Ериксен, Сков Олсен, Вас - Долберг

Франция - Дания по ТВ: В колко часа и къде да гледаме мача от Лигата на нациите?

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ за Франция - Дания

ПРЕДИ СБЛЪСЪКА

"Петлите" са в серия от седем поредни победи във всички турнири, в които са вкарали 24 гола и са допуснали едва 4 в своята врата. Дания пък за последно игра приятелски мачове в края на месец март и тогава загуби с 2:4 визитата си на Нидерландия, а след това победи с 3:0 Сърбия на свой терен. 

Последният случай, в който двата тима се изправиха един срещу друг, бе на Световното първенство през 2018 година, когато "червения динамит" взе точка от Франция в груповата фаза - 0:0. 

*Другите два отбора в тази Група 1 на Лига "А" са Хърватия и Австрия, които по същото време ще играят помежду си в Осиек (21:45 часа).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички