С дузина пропуски и странни съдийски решения Сърбия загуби с 0:1 от Норвегия (ВИДЕО)


С дузина пропуски и странни съдийски решения Сърбия загуби с 0:1 от Норвегия (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

2055 0

Норвегия победи с 1:0 Сърбия в първия мач от Лигата на нациите. Инициативата през по-голямата част от мача бе в ръцете домакините, които въпреки това така и не съумяха да се върнат в мача.

Попадението за "викингите" отбеляза Ерлинг Холанд, който в 27-ата минута реализира безпроблемно на опразнената пред себе си врата. 

Холанд получи невероятен шанс след грешка в отбраната на гостите. Таранът нахлу в наказателното поле необезпокояван, но очи в очи с вратаря изпрати топката далеч на напречната греда (18').

Само 8 минути по-късно новият нападател на Манчестър Сити бе изведен по прекрасен начин от Маркос Педерсен и на опразнената врата откри резултата (27'). Положението бе на ръба на засадата, но след дълго преглеждане съдиите взеха решение той да бъде зачетен.

Първите 45 минути завършиха без положения пред двете врати. На почивката сърбите се оттеглиха с превес в притежанието на топката от близо 30% и с два пъти повече удари (4), но нито един точен.

Втората част от двубоя започна "мълниеносно" за сърбите. В 50-ата минута множество опити за удар от непосредствена близост до вратата, пазена от Йорян Ниланд, бяха отправени от "белите орли", но умелите намеси на стража и бранителите пред него запазиха преднината им.

6 минути по-късно (56') възпитаниците на Драган Стойкович отново превзеха противниковото наказателно поле. Ниланд отново трябваше да се намесва, спасявайки по невероятен начин 3 голови изстрели в рамките на 10 секунди.

В 60-ата минута капитанът Тадич бе съборен в гръб в наказателното поле от Александър Сьорлот. Ситуацията даде предпоставка за преразглеждане от  "ВАР", но главният арбитър бе убеден, че нарушение няма.

Нов спорен момент се разигра отново в пеналтерията на гостите (78'). Топката на два пъти докосна ръката на Лео Йостигор, но 11-метров наказателен удар така и не последва. 

Срещата приключи с 13 на 4 удари и 67% на 33% притежание на топката в полза на Сърбия, която така и не намери пътя към вратата на Норвегия.

В останалите срещи от "Група Б" на Лигата на нациите Израел и Исландия си поделиха по точка след равенство 2:2. Швеция победи с 2:0 като гост на Словения, а в "Група Ц" Гърция постигна минимален успех с 1:0 в Белфаст срещу Северна Ирландия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички