Чехия излъга Швейцария в Лигата на нациите, съдийски проблем беляза мача


Чехия излъга Швейцария в Лигата на нациите, съдийски проблем беляза мача
Снимка: Getty Images

1824 0

Чехия победи с 2:1 Швейцария в среща от Група 2 на Лига „А“ на турнира Лига на нациите.  Двата тима изиграха равностоен мач на стадион „Синобо“, но в крайна сметка домакините спечелиха трите точки. Така чехите дебютираха с победа в най-елитната дивизия на турнира.

Ян Кухта и автогол на Джибрил Соу донесоха успеха за чехите. Между тях за „кръстоносците“ се разписа Ноа Окафор. Гостите направиха и доста пропуски, което не им позволи да се доберат до точката.

В 73-ата минута се стигна и до рядко срещана любопитна ситуация. Главният съдия Даниел Зиберт се наложи да бъде сменен. Той изглежда получи контузия и двубоят завърши под ръководството на четвъртия рефер Харм Осмерс.

Двубоят се разви двуостро. В 10-ата минута Бреел Емболо пропиля шанс да открие. Само 60 секунди по-късно Ян Кухта обаче не сгреши и изведе домакините напред. Той се добра до топката след изпълнение на тъч и матира Зомер – 1:0. Минути по късно стражът на „кръстоносците“ спаси негов удар и шут на Якуб Янкто.

Швейцарците успяха да изравнят малко преди почивката. Ноа Окафор излъга няколко защитника на домакините и вкара за 1:1.

В 56-ата минута Цоуфал разтресе лявата греда на вратата на Зомер. Само 120 секунди по-късно обаче чехите все пак отново излязоха напред в резултата. Джибрил Соу си заби нелеп автогол, опитвайки се да избие центриране – 2:1.

До края Емболо, Видмер и Фабиан Шер пропуснаха шансове да изравнят.

Другите два отбора в групата са Испания и Португалия. Те завършиха 1:1 в двубоя помежду си на испанска земя.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички