Хесус Навас задмина 3 големи имена срещу Италия и седна на "стария" испански трон


Хесус Навас задмина 3 големи имена срещу Италия и седна на "стария" испански трон
Снимка: GettyImages

1729 0

Доста "вихрени" седмици сполетяха Хесус Навас. След като успя да изведе Севиля до седмата им титла в Лига Европа в края на май, той по-късно получи повиквателна в националния отбор на Испания за първи път от почти три години.

Навас очевидно не беше привлечен само за да добави опит или да запълни бройката, като Луис де ла Фуенте реши да стартира с него пред Дани Карвахал на десния бек за полуфиналния сблъсък на Испания от Лигата на нациите срещу Италия, спечелен с 2:1.

Какво постигна Навас?

С  появата си в игра срещу "скуадрата" Навас стана най-възрастният играч, играл някога за "Ла Фурия", на възраст от 37 години и 206 дни. Покойният Антони Рамалетс беше предишният носител на рекорда, като за последно се появи за Испания през 1961 година - 36 години и 349 дни. Луис Суарес (36 години, 11 месеца и 10 дни) и Ариц Адурис (36 години, 7 месеца и 28 дни) допълват най-възрастните топ 4, играли за националния тим.

Безспорно Навас ще се надява да вдъхнови Испания за победа над Хърватия на финала в Лига на нациите, тъй като "Ла Фурия" ще се стреми да грабне трофея, след като завърши на второ място през 2021 година, губейки от отбора на Франция тогава.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Най-бързият гол на Меси задмина негово "бижу" в Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички