"Удовлетворение и гордост" след класирането на Испания за първия си финал от 2012 г. насам


"Удовлетворение и гордост" след класирането на Испания за първия си финал от 2012 г. насам
Снимка: Getty Images

664 0

Селекционерът на Испания Луис де ла Фуенте бе изключително доволен от класирането на финал на неговия тим след победата над Италия с 2:1. Той похвали отбора си, като бе категоричен, че в него няма титуляри и резерви, а всички 23-ма са равни. Предстоящият финал срещу Хърватия ще е първи шанс за Испания за трофей от 2012 година, когато станаха европейски шампиони.

Удовлетворение и гордост след победата

"Удовлетворение, това е начинът, по който бих описал този триумф. И гордост. Изиграхме мач на наистина високо ниво. Казахме на играчите какво искаме преди мача и те го преследваха докрай . Видяхме много талантливи играчи, които включиха способностите си за тази победа и в резултат на това сме възхитени", заяви испанският селекционер.

"Имахме нужда от време, това е процес. Опитваме се да консолидираме една идея. От поражението в Шотландия казах, че видях неща, които ми харесаха. Но имахме нужда от тренировки, време. Дори днес виждам нещата да се подобряват.

Огромно признание към моите играчи. Имаме изключителни футболисти. Няма титуляри и резерви. Имаме 23 фантастични таланти. Когато имате това, най-важното е да се уверим, че ще се възползваме от него", допълни още той. Селекционерът на Италия Роберто Манчини също се съгласи, че Испания е превъзхождал неговия отбор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички