Най-бързият гол на Лионел Меси задмина негово "бижу" в Шампионска лига (ВИДЕО)


Най-бързият гол на Лионел Меси задмина негово "бижу" в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2341 0

Точно, когато се смяташе, че няма останали рекорди, които Лионел Меси да счупи, той просто излезе на терена и показа, че грешим. В последния си мач, преди да стане играч на Интер Маями, капитанът на Аржентина помогна на отбора си да победи Австралия в приятелска среща в Пекин.

Меси бележи срещу Австралия след 80 секунди

В първите 90 секунди на мача халфът на Челси Енцо Фернандес спечели топкат от Матю Леки, продължи напред и подаде към Меси. Той, характерно за него, направи няколко докосвания, за да намери перфектния ъгъл, преди да стреля с левия крак. И то точно.

Голът бе отчетен след 80 секунда от началото на мача, което го прави най-бързият гол, който бившата звезда на Барселона е отбелязвал в цялата си кариера. И дори не е толкова близо, като предишният му рекорд беше 126 секунди в мач от 1/8-финалите в Шампионска лига за каталунците срещу Челси през 2018 г.

Кога Меси ще дебютира за Интер Маями?

Резервата Херман Пецела вкара втори гол за Аржентина, като си осигури удобна победа в Пекин, откъдето ще пътуват до Джакарта, за да се изправят срещу Индонезия в понеделник. Меси изигра пълните 90 минути срещу Австралия, но няма да играе за отбора на Лионел Скалони във втория им приятелски мач за седмицата.

Вместо това ще вземе известно време, преди да се премести в Съединените щати, като дебютът му за Интер Маями се очаква да дойде в Купата на лигата през юли, вероятно срещу страната на Лига MX Круз Азул.

Седемкратният носител на "Златната топка" заяви тази седмица, че е много вероятно да е изиграл последното си световно първенство. Меси сподели, че "не мисли", че ще играе, когато Аржентина защитава трофея си през 2026 г. турнир в САЩ, Мексико и Канада.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички