Най-бързият гол на Лионел Меси задмина негово "бижу" в Шампионска лига (ВИДЕО)


Най-бързият гол на Лионел Меси задмина негово "бижу" в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2334 0

Точно, когато се смяташе, че няма останали рекорди, които Лионел Меси да счупи, той просто излезе на терена и показа, че грешим. В последния си мач, преди да стане играч на Интер Маями, капитанът на Аржентина помогна на отбора си да победи Австралия в приятелска среща в Пекин.

Меси бележи срещу Австралия след 80 секунди

В първите 90 секунди на мача халфът на Челси Енцо Фернандес спечели топкат от Матю Леки, продължи напред и подаде към Меси. Той, характерно за него, направи няколко докосвания, за да намери перфектния ъгъл, преди да стреля с левия крак. И то точно.

Голът бе отчетен след 80 секунда от началото на мача, което го прави най-бързият гол, който бившата звезда на Барселона е отбелязвал в цялата си кариера. И дори не е толкова близо, като предишният му рекорд беше 126 секунди в мач от 1/8-финалите в Шампионска лига за каталунците срещу Челси през 2018 г.

Кога Меси ще дебютира за Интер Маями?

Резервата Херман Пецела вкара втори гол за Аржентина, като си осигури удобна победа в Пекин, откъдето ще пътуват до Джакарта, за да се изправят срещу Индонезия в понеделник. Меси изигра пълните 90 минути срещу Австралия, но няма да играе за отбора на Лионел Скалони във втория им приятелски мач за седмицата.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Вместо това ще вземе известно време, преди да се премести в Съединените щати, като дебютът му за Интер Маями се очаква да дойде в Купата на лигата през юли, вероятно срещу страната на Лига MX Круз Азул.

Седемкратният носител на "Златната топка" заяви тази седмица, че е много вероятно да е изиграл последното си световно първенство. Меси сподели, че "не мисли", че ще играе, когато Аржентина защитава трофея си през 2026 г. турнир в САЩ, Мексико и Канада.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички