Късен гол прати Испания на финал срещу Хърватия в Лигата на нациите (ВИДЕО)


Късен гол прати Испания на финал срещу Хърватия в Лигата на нациите (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

7843 0

Испания победи Италия с 2:1 и така се класира на финал в турнира Лига на нациите, в който ще се изправи срещу Хърватия!

Мачът започна много интересно и до десетата минута резултатът вече бе 1:1. Първо Йереми Пино се разписа във вратата на Джанлуиджи Донарума, а след това Чиро Имобиле изравни от дузпа.

В 21-вата минута гол на италианците за 2:1 бе отменен заради засада!

В самия край на двубоя, в 89-ата минута, Хоселу се оказа на точното място в точния момент, за да вкара за 2:1 и така да донесе победата на "Ла фурия".

Финалът на Лигата на нациите между Испания и Хърватия ще се проведе в неделя, 18 юни, а Нидерландия и Италия ще спорят за бронзовите медали.

Ето как се разви мачът Испания 2:1 Италия

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна вихрено за "ла фурия" и още в първите секунди Родриго навлезе в наказателното поле и опита изстрел, който бе блокиран, а впоследствие Родри стреля неточно над вратата. 

ГОЛ - В третата минута Леонардо Бонучи допусна груба грешка, след като първо Гави го пресира, а след това Йереми Пино му отне топката. Нападателят на Виляреал напредна и шутира с десния крак в долния ляв ъгъл на Донарума, който не помръдна - 1:0 за Испания!

Video edited on Kapwing

ГОЛ - В десетата минута Дзаниоло бе изведен зад отбраната на Испания и опита шут от воле, който се отби от ръката на бранител. Макар че топката не отиваше във вратата, съдията отсъди дузпа. Чиро Имобиле се нагърби с изпълнението ѝ и не сбърка, пращайки Унай Симон в обратния ъгъл - 1:1!

Video edited on Kapwing

ОТМЕНЕН ГОЛ - След 21 минути игра Жоржиньо пусна прекрасен пас зад испанската защита, с който изведе Давиде Фратези сам срещу вратаря, а халфът на Сасуоло вкара топката във вратата за 2:1, но впоследствие попадението му бе отменено заради засада!

Video edited on Kapwing

В 26-ата минута Алваро Мората накара Джанлуиджи Донарума да показва рефлекс, отразявайки удар, който бе насочен към долния десен ъгъл на вратата му. 

До края на полувремето мачът се поуспокои откъм опасни положения, а Чиро Имобиле и Жорди Алба бяха първите двама футболисти на терена, които получиха жълти картони.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Подобно на първата част, втората започна вихрено за испанците. Първо Донарума отрази с една ръка удар от близко разстояние на Мерино, а след това Алваро Мората стреля на сантиметри от лявата греда на вратата.

Иначе, двамата треньори извършиха корекции на почивката - Федерико Димарко и Матео Дармиан замениха Леонардо Спинацола и Леонардо Бонучи, а Марко Асенсио се появи на мястото на Родриго. 

След близо час игра Гави стана третият играч, който получи жълт картон в мача. Последваха още корекции - Роберто Манчини пусна Федерико Киеза и Браян Кристанте, изваждайки Чиро Имобиле и Жоржиньо. 

В 65-ата минута Фратези бе напът да вкара за 2:1, стреляйки от точката на дузпата, но Унай Симон го отказа с хубаво спасяване. Важно е да се отбележи, че в тази ситуация италианецът не успя да насочи много добре топката и тя отиде в обхвата на вратаря.

След това Луис де ла Фуенте извърши три смени - Гави отстъпи мястото си на Серхио Каналес, Йереми Пино на Ансу Фати, а Микел Мерино - на Фабиан Руис.

ГОЛ - Една минута преди края на редовното време Испания поведе с 2:1 - удар от границата на наказателното поле бе блокиран, а Хоселу, който малко преди това бе заменил Алваро Мората, се оказа на точното място в точния момент, за да прати топката във вратата на Италия!

Video edited on Kapwing

Стартови състави

Испания (4-2-3-1): Унай Симон, Хесус Навас, Робин Льо Норман, Аймерик Лапорт, Жорди Алба, Родри, Микел Мерино, Родриго, Гави, Йереми Пино, Алваро Мората

Италия (4-3-3): Джанлуиджи Донарума, Джовани Ди Лоренцо, Рафаел Толой, Леонардо Бонучи, Франческо Ачерби, Давиде Фратези, Жоржиньо, Николо Барела, Николо Дзаниоло, Чиро Имобиле, Леонардо Спинацола

Испания - Италия по ТВ: Къде да гледаме 1/2-финала?

ПРЕДИ МАЧА

Във вчерашния 14 юни Хърватия изненада неприятно домакина Нидерландия, побеждавайки го с 4:2 в Ротердам и сега чака с нетърпение да разбере срещу кой ще играе на финала на 18 юни.

Двата тима достигнаха до полуфинала като победители в своите групи от Лига А...

Испания събра актив от 11 пункта, като завърши пред селекцията на Португалия, Швейцария и Чехия.

За Италия бе доста по-трудно, като "адзурите" спечелиха първата позиция в последния кръг, побеждавайки лидера Унгария.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички