Реакция: Испания и Бразилия играят контрола срещу расизма и в подкрепа на Винисиус


Реакция: Испания и Бразилия играят контрола срещу расизма и в подкрепа на Винисиус
Снимка: GettyImages

1294 0

Футболните федерации на Испания и Бразилия представиха план за контролен мач в борбата срещу расизма, след недоволството в световен мащаб при поредната порция обиди на расова основа срещу Винисиус Жуниор от Реал Мадрид. Този път 22-годишното крило претърпя атаки от фенове на Валенсия през май.

Двубоят между европейския и южноамериканския колос ще бъде на "Сантяго Бернабеу" през март 2024 година. Новината бе оповестена от президента на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес и колегата му начело на Бразилската – Едналдо Родригес.

"Искам да обявя, че мачът срещу расизма между Испания и Бразилия ще бъде на „Сантяго Бернабеу". Това е идеалният стадион за сблъсък между два от най-добрите отбора в света“, сподели Рубиалес на пресконференция и добави, че провеждането на срещата през март зависи от това дали Испания ще се класира директно за Евро 2024, тъй като въпросните дати вероятно ще бъдат необходими за плейофи.

"Двубоят е начин да кажеш „достатъчно“. Той защитава насладата в нашия футбол и показва, че тази нетолерантност и поведение са неприемливи“, допълни Родригес.

По-рано този месец законодатели в бразилския щат Рио де Жанейро одобриха закон за прекратяване на футболни мачове при расистки обиди след вълна от критики след случилото се с Винисиус. Запалянковци, които бяха намерени за виновни за обиди на расова основа към нападателя на Реал, получиха забрани за посещаване на стадиони и глоби от испанските власти миналата седмица.

Междувременно, "Netflix" ще прави филм за Винисиус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички