Ханзи Флик преди сблъсъка на Германия с Италия: Всички им бяхме фенове по време на ЕВРО 2020


Ханзи Флик преди сблъсъка на Германия с Италия: Всички им бяхме фенове по време на ЕВРО 2020
Снимка: Getty Images

1516 0

Старши треньорът на Германия Ханзи Флик очаква поставения под напрежение наставник на Италия - Роберто Манчини, да излезе и да вдъхнови европейските шампиони за сблъсъка помежду им от турнира Лига на нациите (4 юни, 21:45 часа).

"Скуадрата" приема "Бундестима" в Болоня, след като домакините загубиха от Аржентина с 0:3 във Финалисима на "Уембли" и продължават да са нестабилни след пропуснатия шанс да се класират за Мондиала в Катар.

"Всички бяхме изненадани, че Италия бяха изхвърлени и не е лесно да предположим как ще играят", каза Флик на тренировъчната база на германците в Херцогенаурах, Бавария.

"За втори път Манчини стартира нов цикъл. Той разполага с много голям състав с млади и амбициозни играчи. Роберто свърши фантастична работа след Световното първенство в Русия. Мисля, че всички бяхме фенове на италианския тим по време на Европейското първенство - отборният им дух и начинът, по който те играха, беше впечатляващ. Той ще се опита отново да направи същото и разполага с качеството да го стори", допълни още бившият треньор на Байерн Мюнхен.

Германия има осем победи и едно равенство при Флик, но историята показва, че той има защо да бъде притеснен. Италия са спечелили 15 от 35 сблъсъка между двете европейски сили, при 12 равенства и само осем победи за германците.

"Искаме да се завърнем сред най-добрите в света. Сега ще видим какво ще стане в предстоящите четири мача и какво трябва да подобрим преди Световното първенство", завърши Флик, за чийто отбор предстоят сблъсъци с Англия (7 юни), Унгария (11 юни) и още веднъж Италия (14 юни).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички