Реал Мадрид настоя за справедливост и наказания заради ексцесиите около финала в Шампионска лига


Реал Мадрид настоя за справедливост и наказания заради ексцесиите около финала в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

2357 0

Имиджът на Франция понесе сериозен удар миналата събота, по време на финала на Шампионската лига между Ливърпул и Реал Мадрид. Определен стадион за домакин на събитието миналия февруари след избора на УЕФА да оттегли организацията на финала от Русия (който трябваше да се проведе в Санкт Петербург), "Стад дьо Франс" беше сцена на сериозни инциденти.

Няколко хиляди привърженици с истински билети не успяха да влязат отчасти поради технически проблеми, което предизвика опасни струпвания на тълпата. Други, които нямаха скъпоценната хартийка, успяха да влязат в заграждението, катерейки се по огради. Накрая, английски и испански привърженици бяха нападнати от полицията, като плъзнаха клипове как биват бити с палки. 

След това скандалът ескалира, когато френският министър на вътрешните работи и министър на спорта публично поставиха под съмнение поведението на английските фенове. От Франция обявиха за съществуващи около 30-40 хиляди фалшиви билета за финала, докато след последното преброяване от независима компания те излязоха малко над 2600. 

Мненията от двете страни на случилото се са безброй, а спекулациите валят, за това от "Кралския" клуб се принудиха да нарушат мълчанието си и да поискат обяснение от организаторите на финала, ето какво гласи официалното съобщение от Реал Мадрид

" Предвид злощастните събития, които се случиха на 28 май в близост до и входовете на Стад дьо Франс, включително и на самия стадион, Реал Мадрид CF би искал да заяви следното в защита на нашите привърженици, които станаха жертви на тези събития:

1. - Искаме да знаем какви бяха причините, които мотивираха това определяне на мястото на финала и какви критерии бяха взети предвид, като се има предвид случилото се този ден.

2.- Също така искаме отговори и обяснения, които определят кой е отговорен за оставянето на феновете безпомощни и беззащитни. Някои последователи, чието общо поведение винаги е било за пример.

Разбираме, че това, което трябваше да бъде страхотен празник на футбола за всички фенове, които присъстваха на мача, се превърна в нещастни събития, които предизвикаха дълбоко възмущение по целия свят.

Както ясно се вижда от разкриващите снимки, предлагани от медиите, много от феновете са били жестоко нападнати, тормозени, ограбени и ограбени. Някои събития, които също са се случили, когато са се движили в колите или автобусите си, страхувайки се за физическата си цялост. Някои от тях дори се наложи да прекарат нощта в болницата заради получените наранявания.

Футболът предаде на света образ, далеч от ценностите и целите, които винаги трябва да преследва.

Нашите последователи и фенове заслужават отговор и съответните отговорности да бъдат изчистени, така че ситуации като преживяните да бъдат изкоренени завинаги от футбола и спорта."

А ето защо френските власти обвиниха Юрген Клоп за ексцесиите на финала.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички