Германските фенове искат промени в националния отбор, Матеус повежда революцията


Германските фенове искат промени в националния отбор, Матеус повежда революцията
Снимка: Getty Images

1849 0

Германският национален отбор може да се откаже от официалния си прякор Die Mannschaft (Отборът) заради критиките в последно време. Привърженици, легенди и членове на федерацията ДФБ изразяват опасението, че наименованието се е превърнало в маркетингова стратегия. Най-известни критици са Ханс-Йоахим Ватцке и бившият капитан Лотар Матеус.

Директорът на националните отбори Оливер Бирхоф коментира пред "Дер Шпийгел", че би приел подобна промяна, ако ръководството на ДФБ настоява това да се случи. Националите са били винаги известни като Die Mannschaft, но името стана официален бранд след световната титла през 2014 година. Оттогава думите са изписани и по екипите на играчите.

Първата причина за недоволството е твърде зачестилата комерсиализация в спорта, а втората е свързана с резултатите на националите. Директорът обяснява, че според някои изследвания по-младите футболни фенове подкрепят използването на прякора, но "ако има добри аргументи срещу това, то те няма да бъдат игнорирани".

"Ясно ми е, че прякорът поражда дискусии, но трябва да има ясна причина, поради която да спрем да го използваме", добави Бирхоф.

Ватцке, президент на Борусия Дортмунд, член Надзорния съвет на Германската футболна лига (ДФЛ) и член на ръководството в ДФБ, счита, че този прякор е изгубил оригиналния си смисъл. Матеус също настоява федерацията да спре да използва Die Mannschaft с маркетингова цел.

"Die Mannschaft по принцип се използва за единица. Германският национален отбор напоследък не представлява такова нещо нито на терена, където се постигат разочароващи резултати, нито във федерацията. В момента търсим различни пътища на много нива и затова ще бъде добре да измислим ново име, нещо свежо", коментира бившият капитан пред Bild.

Вижте кой ще приеме предстоящото Европейско през 2024 г. !

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички