Хамбургер победи Херта (Берлин) като гост в първи плейоф за място в Бундеслигата


Хамбургер победи Херта (Берлин) като гост в първи плейоф за място в Бундеслигата
Снимка: Getty Images/Gulliver

2090 0

Хамбургер победи Херта (Берлин) с 1:0 като гост  в първия мач от баража за оставане/влизане в германската Бундеслига на „Олимпиащадион“ в Берлин.

Първото полувреме премина спокойно и без опасни положения пред двете врати. Жълти картони получиха Никлас Щарк и Лука Тузар от домакините. Ударите в очертанията на двете врати бяха по един за двата отбора. Равностойната игра на двата отбора през първата част логично донесе нулево равенство.

Второто полувреме гостите започнаха по-активно и отправиха още един точен изстрел, а Дедрик Боята стана третият играч на отбора от Берлин с жълт картон. Гостите от Хамбург поведоха в резултата с гол на Людовит Рейс в средата на втората част, който се оказа и победен. Хамбургер държеше инициативата до самия край и заслужено се поздрави с успеха.

Реваншът ще е на 23 май в Хамбург на „Волфспаркщадион“. Берлинци направиха много слаб сезон и завършиха на 16-та позиция в Бундеслигата, а тимът на Хамбургер финишира трети във втория ешалон на германския футбол и така получи правото да участва в пряк двубой за място в Първа Бундеслига.

Вижте още: Кой отбор се завърна в Бундеслигата

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички