Драма, голове, люта битка за топ 4 и за оставане в елита- всичко най-важно в 34-я кръг на Бундеслигата


Драма, голове, люта битка за топ 4 и за оставане в елита- всичко най-важно в 34-я кръг на Бундеслигата
Снимка: GettyImages

2946 0

Следобедните мачове от последния 34- кръг на Първа Бундеслига бяха изпълнени с голове и емоции. Оспорвана бе битката за оцеляване в първенството, както и за класиране в европейските клубни турнири. В Шампионска лига ще се подвизават Байерн Мюнхен, Борусия Дортмунд, Байер Леверкузен и Лайпциг. Унион Берлин и Фрайбург ще участват в турнира Лига Европа, а Кьолн в Лигата на конференциите. Двата отбора, които не успяха да оцелеят са Арминия Билефелд и Гройтер Фюрт. Щутгарт с гол дълбоко в добавеното време изпревари Херта, въпреки че до последно се намираше в зоната на изпадащите. Така клубът от Берлин ще играе бараж за оставане.

Арминия Билефелд- Лайпциг

Предпоследния в класирането съумя да се пребори за точка в двубой завършил 1:1. През първото полувреме нямаше попадения  наравно, като липсваха голови възможности пред двете врати. Домакините поведоха с гол на Яни Сера в 70-та минута. Дълбоко в добавеното време защитникът на гостуващия отбор Вили Орбан подпечата паритета. Срещата беше по-важна за гостите, тъй като домакините се простиха с шансовете си за оставане в шампионата още в миналия кръг и в днешния мач играха за честта си. След днешния двубой Лайпциг успя да си осигури участие в най-престижния клубен турнир Шампионска лига заради грешната стъпка на Фрайбург срещу Байер Леверкузен.

Борусия Дортмунд- Херта Берлин

Германския гранд в последния мач на звездата Ерлинг Холанд  постигна пълен обрат, за да изпрати Херта Берлин във Втора Бундеслига. За гостите се разписа Ишак Белдофил, който с прецизен удар от бялата точка порази вратата на Роман Бюрки. Победата донесе влезлия две минути по-рано в игра Юсуфа Мукоко, който допринесе за успеха с 2:1.

Домакините нямаше как да бъдат изместени от втората позиция, нито да се изкачат на първо място, тъй като Байерн Мюнхен в края на Април спечели окончателно титлата и този мач за тях нямаше значение. Загубата за гостите бе фатална, тъй като прекия конкурент Щутгарт след запомнящ се обрат се добра до победата с 2:1 и така прати Херта Берлин на бараж.

 

Байер Леверкузен- Фрайбуг

Домакините успяха да постигнат трудна победа с 2:1 и по този начин да финишират в първенството с 64 пункта. Първата част беше суха откъм голове, но минути след началото на второто полувреме домакините откриха резултата в 54-та. След великолепно разиграване Лукас Аларио овладя топката в наказателното поле и хладнокръвно я прати в долния десен ъгъл за 1:0. За Фрайбург с попадение се отчете Яник Хаберер, но Байер Леверкузен се пребори за триумфа и в края на продълженията Есекиел Паласиос с далечен удар не остави шансове на стража на гостите. Мачът завърши под контрола на Байер Леверкузен. 

Унион Берлин- Бохум

Унион Берлин взе много важна драматична победа, за да се пребори за участие в европейските турнири и победи Бохум с 3:2. Срещата стартира по благоприятен начин за тима от Берлин. Първото попадение бе дело на Гриша Прьомел, който откри резултата в 5-та минута. Двадесет минути по-късно Тайво Авонии , който се извиси над всички  порази противниковата врата за 2:0. Нападателят на гостите Симон Цолер върна своя отбор в мача и резултата стана 2:1. Гостите с неимоверни усилия отбелязаха второ попадение Едуард Льовен, който отправи съвършен изстрел за 2:2. В край на смета Унион Берлин стигна до успеха в 88-та минута, когато Тайво Авонии оформи крайното 3:2.

Волфсбург- Байерн Мюнхен

Зрелището на кръга без съмнение бе сблъсъкът между Волфсбург и Байерн Мюнхен завършил наравно 2:2. Баварците започнаха ударно, след като отбелязаха две бързи попадения. В 17-та минута автор на първия гол бе Йосип Станишич, а минути по-късно Роберт Левандовски удвои за 2:0. Домакините намалиха изоставането си чрез Йонас Винд, който се разписа в края на първата част. В 58-та минута домакините наваксаха пасива си и изравниха за 2:2. благодарение на Макс Крузе. До края на мача не паднаха нови голове.

Останалите резултати от последния 34 кръг.

Аугсбург- Гройтер Фюрт 2:1

Борусия Мьонхенгладбах- Хофенхайм 5:1

Майнц05- Айнтрахт Франкфурт- 2:2

Щутгарт- Кьолн 2:1

А ето защо играч футболист на Борусия Дортмунд иска да остане в Бундеслигата.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички