Байерн Мюнхен "превзе" Берлин с разгром над Херта (ВИДЕО)


Байерн Мюнхен "превзе" Берлин с разгром над Херта (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1463 0

Шампионът на Германия Байерн Мюнхен победи Херта Берлин с 1:4 като гост в дербито от 20-ия кръг на Бундеслигата. Баварците пречупиха своя съперник още през първата част, когато паднаха две от попаденията в срещата.

След само две минути игра Корентин Толисо вкара топката във вратата на Херта, но попадението бе отменено поради засада. Все пак Толисо успя да се разпише 23 минути по-късно, когато оползотвори асистенция на Кингсли Коман и вкара с глава.

В края на първата част отбраната на Херта бе хваната неподготвена при статично положение. Йошуа Кимих центрира в наказателното поле, а Томас Мюлер се оказа най-съобразителен, за да "чукне" топката към далечния ъгъл на вратата на домакините и да удвои преднината на Байерн.

В началото на втората част Херта можеше да върне един гол чрез Владимир Дарида, но негов удар в опасна ситуация не намери целта. В 75-ата минута Байерн стигна и до трети гол, когато Лирой Сане наказа грешка на вратаря и се разписа във вратата на Херта.

Четири минути по-късно Байерн стигна до още един гол. Този път Серж Гнабри записа името си сред голмайсторите, а Йошуа Кимих се отчете с втора асистенция в срещата. Само две минути след това Херта успя да вкара почетно попадение, реализирано от Юрген Екеленкамп. В 89' гол на Сане бе отменен заради игра с ръка.

С победата Байерн Мюнхен затвърди водачеството си в Бундеслигата с актив от 49 точки - с шест повече от втория Борусия Дортмунд. Херта остава на 13-о място с 22 пункта. В следващия кръг баварците посрещат РБ Лайпциг, а Херта посреща Бохум.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички