Гранд от Бундеслигата остана без треньор


Гранд от Бундеслигата остана без треньор
Снимка: Getty Images

1091 0

Себастиан Хьонес беше уволнен от тима от Бундеслигата Хофенхайм, плащайки цената за това, че не успя да класира отбора в евротурнирите догодина след серия от разочароващи резултати.

Пет дни след 40-ия си рожден ден на специалиста бе показан изходът, след като Хофенхайм финишира девети във висшия футболен ешелон на Германия, на шест точки от място в Лигата на конференциите.

Чашата преля за ръководството, когато Себастиан, племенник на бившия президент на Байерн Мюнхен Ули Хьонес, и неговият Хофенхайм завършиха сезона си с разгромно поражение от Борусия Мьонхенгладбах с 1:5 миналата събота.

Хофенхайм беше четвърти, в местата, даващи право на участие в групите на Шампионска лига, в средата на март, но се свлече в таблицата оттогава насам, губейки последните си три срещи, в които допусна цели 13 гола.

„Винаги сме изразявали ясно нашата признателност към Себастиан Хьонес в изминалите няколко месеца. Точно заради това решението не беше лесно за нас. Трябва да признаем, че резултатите и събитията от последните два месеца помрачиха много от положителните аспекти“, каза спортният директор на Хофе Александер Росен.

Хьонес, който се присъедини към клуба, след като бе наставник на резервите на Байерн, е четвъртият треньор, който се разделя с отбор от Бундеслигата за същия брой дни. И Ади Хютер, и Маркус Вайнцирл обявиха в събота, че напускат респективно Борусия Мьонхенгладбах и Аугсбург.

Флориан Кофелд впоследствие падна жертва сред наставниците, след като бе уволнен от Волфсбург в неделя, ден след като тимът му се пребори за равенство 2:2 с шампионите от Байерн у дома.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички