Шалке 04 ликува след класически обрат и официално завръщане в елита на германския футбол


Шалке 04 ликува след класически обрат и официално завръщане в елита на германския футбол
Снимка: GettyImages

2562 0

Шалке 04 си осигури завръщане в германската Първа Бундеслига след победа с 3:2 над Санкт Паули в среща от 32-ия кръг. С успеха "миньорите" събраха 62 точки, които им стигат за първата позиция. Тимът се намира на пет пункта от преследващите го Хамбургер, Дармщат и Вердер Бремен, който е с мач по-малко. "Пиратите на лигата" заемат пето място с 54 точки.

Домакините от Гелзенкирхен трябваше да осъществят обрат от 0:2, за да стигнат до победата. Санкт Паули поведе с два гола на Игор Матанович в 9-ата и 17-ата минути.

Зимон Тероде върна едно попадение от дузпа в 47-ата минута, а в 71-ата се разписа още един път, което означаваше временно равенство. Победният гол за "кралско сините" бе дело на уругваеца Родриго Саласар в 78-ата минута. Домакините можеха да намалят пасива си още през първата част, но ВАР отмени гол на Итакура заради игра с ръка. 

"Пиратите" имаха нещастието да завършат срещата с двама души по-малко. Първо в 81-ата минута Марсел Бейфус получи директен червен картон, а в петата минута на добавеното време Матанович също бе изпратен към съблекалните, след като видя за втори път жълтия цвят в срещата. 

След края на двубоя привържениците на Шалке 04 нахлуха на терена, за да празнуват с футболистите завръщането в елитното ниво на германския футбол.

Вижте коя компания наследи Газпром като главен спонсор на Шалке!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички