Голям каприз на Лео Меси с изкуствена трева е напът да коства милиони на Интер Маями и МЛС


Голям каприз на Лео Меси с изкуствена трева е напът да коства милиони на Интер Маями и МЛС
Снимка: GettyImages

18095 0

Лионел Меси изненада целия футболен свят с решението си да заиграе за Интер Маями в МЛС отвъд Океана, а само преди няколко дни бе официално представен от тима от Флорида. Сега обаче определен "каприз" на аржентинеца е напът да коства милиони на новия му отбор.

Проблемът на Меси

Според изданието "Daily Mirror" Ла Пулга няма никакво намерение да играе на изкуствени настилки. В момента в МЛС има шест отбора, които използват такива вместо трева на своите стадиони. Смята се, че тези клубове са Ню Инглънд Революшън, Портланд Тимбърс, Сиатъл Саундърс, ФК Шарлът, Ванкувър Уайткапс и Атланта Юнайтед.

Защо Меси не иска да играе на изкуствена настилка?

Има най-различни сведения, че е много по-лесно да се контузиш на изкуствен терен, отколкото на трева. Неотдавна Дейвид Бекъм и Златан Ибрахимович изразиха своите опасения относно изкуствените настилки.

"Като професионален спортист не можеш да играеш футбол на такъв терен. Ставаш на части два или три дни след мача на изкуствен терен. Всеки отбор трябва да има трева, без съмнение. Невъзможно е един футболист да се представи на високо ниво на подобна настилка", заявява Бекъм за "Globe and Mail".

Ла Пулга може да коства милиони на новия си тим и МЛС

Тъй като предстоят гостувания на Шарлът и Атланта за Интер Маями, отсъствието на аржентинеца може да бъде голям търговски удар за клубовете и за самата МЛС. Цените на билетите за мачовете на новия клуб на 36-годишния футболист скочиха в небесата, а наскоро стана ясно и какви са точните цени около билетите за дебюта на Лионел Меси срещу Крус Асул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички