110 хиляди долара да гледаш Меси? Истината е съвсем различна и притеснителна (ДАННИ)


110 хиляди долара да гледаш Меси? Истината е съвсем различна и притеснителна (ДАННИ)
Снимка: GettyImages

5779 0

След като треньорът на Интер Маями Херардо Мартино потвърди, че дебютът на Лионел Меси ще е срещу Крус Асул, вече няма съмнения, че Ла Пулга ще изиграе първите си минути в САЩ с екипа на клуба на Дейвид Бекъм. 

Като абсолютна лудница могат да бъдат определени първите дни на аржентинеца в Маями, след като феновете го преследват навсякъде, над 200 журналисти го гледаха по време на първата тренировка, а билетите за отделни мачове, както и сезонните такива, достигнаха колосални нива. Увеличението е между 400 и 600% спрямо цените, които бяха преди анонса, че Меси ще играе за Маями. 

Дебютът му е централна тема в спортните среди в САЩ, като дори се стигна до спекулации, че най-скъпият билет за първия му мач е 110 хиляди долара (според реномираната медия CNN). Проверка на Sportlive.bg обаче показа други резултати - отново впечатляващи, но различни от представените в последните дни в американските медии. 

Колко струва да се гледа официалния дебют на Лео Меси в Маями? 

Няколко реномирани издания, сред които "Форбс", "СиЕнЕн" и други цитираха популярното приложение за покупка на билети "Vivid Seats" за цената от 110 хиляди долара - най-висока стойност на ценната хартийка. Това обаче се оказа неточна информация за дебюта на Лионел Меси

Най-високата цена на билет към настоящия момент идва от вече споменатата платформа - "Вивид Сийтс". Най-скъпият билет там е на стойност около 11 хиляди долара. Тъй като сайтът играе роля и на "reseller", често има изменения в цената, като в днешния ден рекордната стойност на един билет беше около 15-17 хиляди долара. Интересен факт е, че 16 хиляди долара струва двоен билет, който е зад една от двете врати на стадиона. 

11 хиляди долара е най-скъпият билет във Vividseats за дебюта на Меси

Официалният партньор на Интер Маями - Ticketmaster, предлага няколко хиляди бройки към настоящия момент, като най-скъпият билет е на стойност 10 хиляди долара и се намира в еквивалента на сектор "А" на българските стадиони: 

Най-скъпият билет за дебюта на Меси в официалния партньор на Маями е 10 хиляди долара

В "Стъбхъб" нашата проверка установи, че най-скъпият билет е около 13 хиляди евро, като се намира в същия сектор, но в друга секция: 

Малко над 13 хиляди долара е най-скъпият билет за дебюта на Меси в момента

Още един интересен факт е, че стадионът с капацитет 18 хиляди седящи места все още не е разпродаден. Дори напротив - няколко хиляди са останалите бройки. Все пак, в САЩ очакват те да се разпродадат до старта на двубоя срещу Крус Асул. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички