"Месимания" в Маями: Всички очакват Лео, но как се справи той в предишните си дебюти?


"Месимания" в Маями: Всички очакват Лео, но как се справи той в предишните си дебюти?
Снимка: Getty Images

3640 0

Интер Маями ще започне Купата на лигата срещу Круз Азул в петък, като отборите от Мейджър Лийг Сокър и Лига MX ще се се състезават в състезание на КОНКАКАФ.

Разбира се, възможността Лионел Меси да направи своя дебют за "чаплите" завладя заглавията през последните седмици, като и бившият му съотборник в Барселона-  Серхио Бускетс, също е пред първия си мач за американския тим.

Подписването на 7-кратния носител на "Златната топка" несъмнено е най-значимото в сравнително кратката история на МЛС. Фактът, че той спечели Световната купа с Аржентина в Катар само преди няколко месеца пък допълнително засилва емоциите.

Как се справя Меси в други дебюти?

Тъй като ерата на Меси е на път да започне в Съединените щати, ще разгледаме това как той се справя в предишни дебюти за бившите си клубни отбори, както и за Аржентина.

Барселона

16 октомври 2004 г. беше датата, на която Меси започна кариерата си в Барселона. Там спечели всичко, което можеше да се спечели както на клубно, така и на индивидуално ниво. През по-голямата част от времето му там изглеждаше немислимо да си го представим да играе за някой друг тим, докато финансовите проблеми на каталунците не го принудиха да напусне.

Първата поява на аржентинеца за "блауграна" дойде в градското дерби на Ла Лига срещу Еспаньол. Само на 17 години и носейки фланелка с номер 30, Меси влезе като резерва в 82-ата минута, заменяйки Деко, който отбеляза единствения гол в мача в началото му.

Пари Сен Жермен

Въпреки упоритите слухове, че Меси може да напусне "Камп Ноу", все пак беше шок да го видим да облече фланелката на друг клуб. Тъй като бившият играч на Барса - Неймар, носеше номер 10, капитанът на Аржентина отново сложи 30-ката на гърба си.

Първата поява на Меси за ПСЖ бе в двубой от Лига 1 като гост на Реймс на 29 август 2021 г., отново като резерва, заменяйки бразилеца в 65-ата минута. Плеймейкърът показа няколко проблясъци на това, което всички знаехме, че може да направи, въпреки че Килиан Мбапе в крайна сметка открадна шоуто, като вкара два пъти при победа с 2:0.

Национален отбор на Аржентина

Богатата международна кариера на Меси започва на 17 август 2005 г. Цели 17 години преди той най-накрая да се сдобие с трофея от Световната купа, който дълго време изглеждаше, че може да му се изплъзне.

Това обаче беше дебют, който бързо да се забрави за тогавашния 18-годишен играч, който още веднъж влезе от пейката в приятелски мач срещу Унгария в Будапеща в 63-ата минута. Той издържа само 43 секунди, преди да бъде изгонен за удар с ръка на противников играч, докато пазеше топката.

Меси се надява на най-добър дебют в кариерата си с Интер Маями

След като реши да играе в отбор, където може да бъде последната глава от кариерата му - Интер Маями, вече се очаква и дебютът му. Очаква се да се появи на терена за първи път срещу Круз Азул в петък, този път с номер 10 на гърба си.

"Месимания"официално превзе Маями, като билетите за двубоя отдавна са разпродадени. Ще започне ли Меси и може ли да отбележи първия си дебютен гол в историята на Щатите? Предстои да разберем само след няколко часа. Освен това се очаква и Меси да вземе капитанската лента.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички