Кой е най-скъпият отбор в турнира, в който Лионел Меси ще дебютира?


Кой е най-скъпият отбор в турнира, в който Лионел Меси ще дебютира?
Снимка: GettyImages

2418 0

Този петък започва Купата на лигата, първото издание на турнира между мексиканската лига и МЛС. С формат на Световната купа, с едномесечна продължителност и сега с участието на най-добрия играч в света Лионел Меси, придружен от Серхио Бускетс. Въпреки съзвездието от звезди, с които фламандският отбор разполага, това не е най-скъпият състав, който ще участва в турнира.

С Меси в състава, но не е най-ценният

Всъщност, изненадващо, не е американски отбор, който държи това отличие. Отборът с най-скъпия състав сред двете лиги, тоест сред 47-те отбора, които ще участват в турнира, е Клуб Америка. Със състав на стойност 85,5 милиона евро, според специализирания портал Transfermarkt.

Докато Интер Маями, с пристигането бившите топ звезди от Барселона, вече е оценен на 74,1 милиона евро, главно поради 35 милиона евро, на които е оценен Лионел Меси. Но освен Лео, пристигането на Серхио Бускетс и Жорди Алба, по-голямата част от отбора не надхвърля един милион долара.

В случая на Клуб Америка отборът му увеличи стойността си с неотдавнашното включване на колумбийския нападател Хулиан Киньонес. Неговият договор се оценява на 10 милиона долара, което беше окончателно за най-печелившия отбор в Лига MX да бъде и най-ценният в Купата на лигата.

Повече мексикански отбори в топ 5

Третият най-ценен отбор между двата турнира също е мексикански. Това е Чивас Гуадалахара, с отбор, оценен на 77,6 милиона долара благодарение на пристигането на Ерик Гутиерес от Ередевизие със стойност от 6,7 милиона долара.

В Топ 5 са три отбора на мексиканската лига, тъй като четвъртото място е за Тигрес, с отбор, оценен на 77 милиона долара. На пето място е Ню Йорк Сити ФК, оценен на 75 милиона долара. Вече всички очакват с нетърпение дебюта на Меси, но как се справи той в предишните си дебюти за бившите си отбори?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички