ФИФА спря правата на Индия заради намеса на държавата в избор на ръководство


ФИФА спря правата на Индия заради намеса на държавата в избор на ръководство
Снимка: Getty Images/Guliver

1013 0

Световната федерация по футбол забрани участия на международно ниво на отборите на Индия, а също така наложи спиране на дейността на местната футболна централа (АИФФ) заради намеса на "трети страни в работата й". Новината беше оповестена на страницата на ФИФА.

Наказанието на Индия поставя под сериозна опасност провеждането на Световното първенство за девойки до 17 години от 11-и до 30-и октомври, на което голямата азиатска страна е домакин.

Също така ФИФА обяви, че спирането на дейността влиза в сила незабавно, тъй като " извършените провинения от индийците представляват сериозни нарушения на Устава на световния футбол".

" Суспендирането ще бъде отменено, след като заповедта за създаване на комитет от администратори, който да поеме правомощията на изпълнителния комитет на АИФФ бъде отменена и администрацията на местната федерация си възвърне пълния контрол върху ежедневните дела", се казва още в становището.

" ФИФА е в постоянен конструктивен контакт с Министерството на младежта и спорта в Индия и се надява, че все пак може да се постигне положителен изход от случая", пише още в писмото.

Най-вероятно решението да се стигне до тук е решението на Върховния съд на страната от 3-и този месец за служебно насрочване на конгрес и спиране на работата на избрания изпълком. От Цюрих намекват, че държавната власт в лицето на Министерството на спорта се е опитала да създаде служебен изпълком, който да ръководи футбола вместо избрания такъв.

Вижте още: Докато военните действия не спрат, Русия няма да помирише европейски футбол

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички