Докато военните действия не спрат, Русия няма да помирише европейски футбол


Докато военните действия не спрат, Русия няма да помирише европейски футбол
Снимка: Getty Images

997 0

Световната футболна централа (ФИФА) нанесе сериозен удар по руските клубове, като обяви, че всички чужденци могат спокойно да прекратят договорите си и да играят в други отбори до 30 юни 2023 година. Това може да се случи, ако футболист и клуб не постигнат споразумение до 30 юни тази година.

Така, дори играчи да имат дългосрочни споразумение с руски клубове, може да „замразят“ своите контракти до лятото на следващия сезон и да играят в друго първенство.

На 7 март ФИФА вече разреши на легионери и чужди треньори на руски отбори да преустановят споразуменията си до 30 юни тази година, но след това те трябваше да се върнат в клубовете. Сега този срок реално е удължен.

Ако даден футболист има изтичаш договор на 30 юни следващия сезон, той спокойно може да отиде в даден клуб още сега, а след година руският му отбор няма да вземе и стотинка за него.

От Руския футболен съюз вече възроптаха срещу решението на ФИФА. Едно от предложенията е подобна регулация да не важи за футболисти, които са подписали с руските отбори след началото на военните действия.

" Руският футболен съюз изразява несъгласие с решението на ФИФА, което предполага възможността за спиране на договорите на чуждестранни играчи и треньори на руски клубове до 30 юни 2023 г. РФС ще бъде готов да предостави на клубовете цялата необходима правна и друга подкрепа, в случай че оспорят решението. Освен това смятаме, че априори не може да се прилага за договори, сключени след 24 февруари 2022 г", се казва в съобщение на организацията.

Вижте още: УЕФА организира турнир за бежанци през лятото.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички