Официално: ФИФА "дръпна" Световното първенство по футбол в Катар с 1 ден по-рано


Официално: ФИФА "дръпна" Световното първенство по футбол в Катар с 1 ден по-рано
Снимка: Getty Images

7191 0

В днешния 12 август ФИФА взе официално решение, че Световното първенство по футбол през 2022 година ще започне с един ден по-рано от предвиденото до момента.

Мондиалът в Катар трябваше да стартира на 21 ноември и да продължи до 18 декември, но форумът ще бъде открит с един ден по-рано - на 20 ноември!

Първоначалният жребий бе отредил на Сенегал и Холандия да дадат началото на Световното първенство, но това сега ще сторят домакините от Катар, които се изправят срещу Еквадор - неделя, 20 ноември, 19:00 часа!

"Мачът на откриването и церемонията на тазгодишния турнир на стадион "Ал Байт" бяха изместени с един ден след единодушно решение, взето днес от Бюрото на Съвета на ФИФА. Следователно, срещата между Сенегал и Холандия беше пренасрочена от 13:00 за 19:00 часа в понеделник, 21 ноември", написаха от ФИФА и мотивираха промяната така:

"Промяната гарантира продължение на дългогодишната традиция за отбелязване на началото на Световното първенство по футбол с мач с участието на домакините или на защитаващият титлата си шампион. Решението беше взето след задълбочен процес на консултации и споразумение с ключови заинтересовани страни и страната домакин".

В официалното съобщение се допълва още, че притежателите на билети ще бъдат надлежно уведомени по имейл, че съответните мачове са пренасрочени, но техните пропуски ще останат валидни независимо от новата дата и час!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички