Шахтьор търси 50 милиона от ФИФА, след като Централата е провалила редица трансфери


Шахтьор търси 50 милиона от ФИФА, след като Централата е провалила редица трансфери
Снимка: Getty Images

2551 0

Украинският гранд Шахтьор Донецк търси компенсация в размер на 50 милиона евро от ФИФА заради провалени трансфери, съобщава The Ahtletic. Ръководството вече е внесло нужните документи към Спортния арбитражен съд (КАС), който ще вземе окончателното решение в най-кратки срокове.

През миналия месец ФИФА реши да спре за срок от една година договорите на футболистите от руски и украински клубове, а "миньорите" поискаха от КАС да отмени правилото. Клубът разполага с 14 чужденци и подобно решение доведе до сериозна финансова загуба заради незавършени трансфери.

The Athletic разкрива, че изпълнителният директор на "оранжево-черните" Сергей Палкин е изпратил писмо до президента на ФИФА, в което пише, че Шахтьор не е успял да завърши изходящите трансфери на четирима чужденци. Общата сума е точно 50 милиона.

Израелският офанзивен играч Манор Соломон е бил пред трансфер във Фулъм за 7.5 милиона евро, но сделката е пропаднала заради решението на ФИФА от 23 юни.

"Вярваме, че сме голямо футболно семейство, а това решение сочи точно обратното. На никого не му пука за украинските клубове, включително и на ФИФА. Това е жалко", споделя Палкин.

Вижте какво интересно решение взеха от Централата относно Мондиал 2022!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички