Европейско по футбол Белгия - Русия: Ще подценят ли "дяволите" коварната Сборная?


Европейско по футбол Белгия - Русия: Ще подценят ли "дяволите" коварната Сборная?
Снимка: Guliver/GettyImages колаж: Sportlive.bg

2513 0

Във втория ден на Евро 2020 започва битката в група "B" на шампионата, а в нея се намира и един от големите фаворити в турнира, а именно - Белгия. Отборът, воден от Роберто Мартинес, мечтае за атака на златните медали, след като загатна на последните два големи форума, че може да се бори с най-големите футболни нации. Сега обаче "червените дяволи" вече са в ролята на фаворит и нямат право на грешки, особено в групите. Още в първия мач обаче потенциалът за стъпка в грешната посока е налице, тъй като Ромелу Лукаку и компания се изправят срещу Русия - един от домакините на Европейското първенство по футбол

Кога е мачът Белгия - Русия на Евро 2020? 

Двубоят е от първия кръг на груповата фаза на шампионата. Двата отбора са част от група "B" и се изправят помежду си във втория ден на еврошампионата. Сблъсъкът между селекциите на Роберто Мартинес и Станислав Черчесов е 3-и в програмата на Евро 2020 днес и е с начален час 22:00 българско време. Двубоят ще се изиграе на стадион "Крестовски" в Санкт Петербург. 

Новини преди Белгия - Русия на Евро 2020 

Безспорно най-голямата новина е отсъствието на Кевин де Бройне от селекцията на Белгия за символичното домакинство в Санкт Петербург. Плеймейкърът е готов за игра, но треньорският щаб е преценил, че е по-добре той да продължи да води подготовка в родината си, за да е напълно възстановен за най-важния мач от груповата фаза - този срещу Дания, който е след само няколко дни. 

Другата голяма звезда на тима - Еден Азар, наскоро заяви за пореден път, че не е на 100% готов да играе, но въпреки това е в селекцията на Мартинес за турнира, както и за мача с Русия. Друг от лидерите - Аксел Витсел, също няма да играе, като той така или иначе попадна изненадващо в тима, след като лекува травма повече от 4 месеца и не е играл за клубния си тим. 

Русия от своя страна е в пълно бойно снаряжение. Черчесов няма никакви проблеми със своя състав, а самият той обеща феновете да видят далеч по-добре подготвена физически Русия в сравнение с мача, който неговите възпитаници изиграха срещу България по време на подготовката си за шампионата. Очаква се Русия да играе с много дефанзивна схема и да дебне своите шансове чрез контраатаки и статични положения. 

Формата на Белгия и Русия 

"Червените дяволи" изиграха много стабилен двубой срещу Хърватия в последния си подготвителен мач за Евро 2020, печелейки с 1:0. В момента Лукаку и компания са в серия от 9 поредни мача без поражение, по време на които имат 7 победи и 2 равенства. Последното поражение дойде от Англия в мач за Лигата на нациите през 2020 година. То е и единственото в последните 23 мача. 

Русия определено не се радва на толкова успешни игри. Сборная би трудно България преди около седмица (1:0), като в последните си 11 мача има едва 3 успеха - и трите срещу отбори, далеч от класата на Белгия (Словения и Малта).

Ситуацията в група "B" 

Големият фаворит е безспорно Белгия, докато за аутсайдер в групата е считан дебютантът Финландия. Това оставя Русия в битка с Дания за второто място, като тази интрига може да се реши в директен спор в последния кръг от груповата фаза. Въпреки това Белгия няма право да подценява своите опоненти, тъй като на Европейски първенства всяка грешка се наказва. 

Потенциални стартови 11 на Белгия и Русия 

Белгия (3-4-3): Куртоа, Денайер, Алдервейрълд, Вертонген, Мюние, Азар, Дендонкер, Тилеманс, Мертенс, Лукаку, Караско 

Русия (5-3-2): Шунин, Фернандес, Баринов, Джикия, Семенов, Караваев, Зобнин, Оздоев, Головин, Миранчук, Дзюба 

Най-важните играчи на Белгия и Русия 

Отсъствието на Де Бройне и Азар поставя сериозна въпросителна за креативността в селекцията на Белгия, затова и като "играч на фокус" поставяме Юри Тилеманс. Звездата на Лестър, който е искан от Ливърпул и Манчестър Юнайтед, ще е в ролята на плеймейкър в срещата с Русия и той ще е с ключова роля в разбиването на Бетона на Черчесов. Той ще трябва да определя темпото в мача, да разпределя правилно топката и да търси минималните пространства в защитата на Русия, от които да се възползват бързите играчи в белгийския тим. Ако неговата игра не върви, и тази на "червените дяволи" ще куца сериозно. 

Срещу него застава Александър Головин - човекът оркестър в състава на Сборная. Той не разполага с качествените съотборници на Тилеманс, но пък за него ще има много по-големи пространства за опериране по терена. Неговите прострелни подавания и бърза мисъл могат да създадат много проблеми на доказано бавните централни защитници на Белгия и, ако има ден, всяка контраатака на Русия ще е потенциален гол във вратата на Куртоа. 

Любопитни факти преди Белгия - Русия 

  • Русия никога не е побеждавала Белгия - 5 загуби и 1 равенство 

  • В последните 3 мача между двата отбора са паднали цели 15 гола 

  • На руска земя отборите са играли 3 пъти - 2 победи за Белгия и 1 равенство (3:3)

  • По време на квалификациите Белгия вкара 40 гола 

  • Белгия е единственият фаворит за титлата с негативен баланс на Европейски първенства (7 победи, 8 загуби) 
  • Коя телевизия ще излъчи срещата може да видите в пълната ТВ програма на Европейското първенство по футбол. Преди това обаче се запознайте с най-важните новини от първия ден на Евро 2020: 

    Невиждана съдийска грешка беляза старта на Европейското

    Италия постигна рекорд, който всички мислехме, че вече има

    Допусна ли VAR първата си грешка на Евро 2020 (ВИДЕО) 

    Първият гол на Евро 2020 беше... автогол на ювентинец (ВИДЕО) 

    Кои са най-скъпите играчи на Евро 2020?

    Най-важните 20: Играчите, от които зависи съдбата на Евро 2020

    Етикети:
    Sportlive.bg

    ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


    виж всички

    Още по темата


    Timeout


    виж всички
    Избрано от ТЕНИС

    Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

    Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

    Реклама
    Най-четени новини

    виж всички