Груба грешка на старта на Евро 2020: Съдиите показаха, че не знаят правилата (ВИДЕО)


Груба грешка на старта на Евро 2020: Съдиите показаха, че не знаят правилата (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

7387 0

Още в първия мач от Европейското първенство по футбол се стигна до множество дискусии. Той бе между отборите на Турция и Италия, като "Скуадра адзура" спечели с класическото 3:0 в Рим на митичния стадион "Олимпико".

Футболистите на Роберто Манчини имаха доста претенции към съдийската пригада през първото полувреме, като на няколко пъти искаха дузпа. В един от случаите такава сякаш имаше, тъй като играта с ръка бе очевидна и неоправдана. Вижте ситуацията, която породи първи скандал на Евро 2020, както и ВИДЕО, с което да прецените дали имаше дузпа за Италия.

Все пак най-грубата грешка от съдийската бригада дойде в самото начало на втората част и остана незабелязано от мнозина. Тогава Италия опита да изпълни ъглов удар по заучен начин, като Лоренцо Инсинье комбинира с Доменико Берарди.

Страничният рефер отсъди засада и атаката бе спряна, но това е изключително груба негова грешка. В момента, в който Инсинье чукна топката, Берарди всъщност бе зад аутлинията и де факто бе извън терена.

Освен това по правилник засада не може да бъде отсъдена в три конкретни случая - когато става въпрос за подаване след изпълнен от вратаря аут, когато става въпрос за странично хвърляне (тъч), както и когато става въпрос за ъглов удар, какъвто е и настоящият случай.

Така още на старта се появиха сериозни обвинения към страничния съдия и останалите, защото в случая не е до преценка и грешка, а чисто и просто до това да знае точните правила във футбола. Можете да видите ситуацията във видеото по-долу.

А с днешната победа Италия записа и друго невиждано постижение в историята си на Европейски футболни първенства. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички