Първият гол на Европейското по футбол... е автогол (ВИДЕО)


Първият гол на Европейското по футбол... е автогол (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

5978 0

Първият гола на Европейското първенство по футбол е факт, и той падна още във второто полувреме на срещата Турция - Италия. Самото попадение обаче падна по най-неочаквания начин, след като "скуадра адзура" поведе с... автогол на Мерих Демирал. 

След като италианците се "скъсаха да пропускат" през първото полувреме и 14 поредни удара не дадоха никакъв резултат, в 52' гол най-накрая падна. Доменико Берарди успя да напредне по дясното крило, нахлу в наказателното поле и пробва много силен и остър пас към малкото наказателно поле. 

Там, в опит да спре подаването към Инсинье, Демирал се опита да избие топката, но тя беше много неудобна и с тялото си той я насочи във вратата - малшанс за играча на Ювентус и гол за Италия. Така за пръв път в историята Европейско започва с автогол. 

Голът, макар и злощастен, определено беше очакван за "адзурите", които имаха куп положения до минутата на попадението, а в края на първото полувреме бяха ощетени, след като не беше отсъдена дузпа в полза за Италия (ВИДЕО И ПОДРОБНОСТИ).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички