Ериксен се завърна с феноменален гол за Дания, Нидерландия срази „червения динамит“ в страхотен мач (ВИДЕО)


Ериксен се завърна с феноменален гол за Дания, Нидерландия срази „червения динамит“ в страхотен мач (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

4022 0

Кристиан Ериксен направи феноменално завръщане в игра за националния отбор на Дания в контролата срещу Нидерландия. Той вкара първия си гол на футболния терен, след като преди 9 месеца получи сърдечен арест по време на мача на „червения динамит“ срещу Финландия на Евро 2020.

Ериксен се появи на терена на „Йохан Кройф Арена“  в Амстердам след почивката, влизайки като резерва. Целият стадион на бившия му отбор Аякс го посрещна с бурни аплодисменти. Само 114 секунди се оказаха достатъчни за 30-годишния халф да забие първия си гол след завръщането в игра след ужасяващия инцидент. Той получи отличен пас от Олсен отдясно и с феноменален удар препарира вратаря на Нидерландия Марк Флекен, намалявайки преднината на домакините на 2:3. Той  реализира гола още с първото си докосване.

Кристиан показа, че класата му е огромна, въпреки случилото се него миналото лято. Ериксен нацели и лявата греда след страхотен техничен удар в 74-ата минута.

Иначе 30-годишният датчанин вече играе и на клубно ниво. Той се подвизава за тима от Висшата лига на Англия Брентфорд, като блести с изявите си и с екипа на „пчеличките“.

Самата контрола приключи при резултат 4:2 в полза на Нидерландия. Двама тима направиха истински спектакъл с доминация на офанзивния футбол, в който зрителите в Амстердам се насладиха на голов екшън, белязан от завръщането на Кристиан Ериксен за националния отбор на Дания.

Стивън Бергвайн  откри резултата в 16-ата минута, а Яник Вестергард изравни 4 минути по-късно. Нидерландците дръпнаха с 2 гола след попадения на Нейтън Аке в 29-ата минута и Мемфис Депай от дузпа в 38-ата минута.

По-малко от две минути след появата си на терена Кристиан Ериксен върна интригата, реализирайки за 2:3. Победата на селекцията на Луис ван Гал узакони Стивън Бергвайн с второто си попадение в срещата, фиксирайки крайното 4:2.

А ето какви бяха първите думи на Кристиян Ериксен след завръщането му в клубния футбол.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички