Трансферна бомба! Кристиано Роналдо с шокиращо завръщане в Португалия?


Трансферна бомба! Кристиано Роналдо с шокиращо завръщане в Португалия?
Снимка: Getty Images

4211 0

Порто планира сензационен ход, пробвайки да привлече Кристиано Роналдо и да го върне в Португалия, гръмна британското издание „Football Insider“.

Източници на медията твърдят, че португалският гранд следи с огромен интерес ситуацията около звездата на Манчестър Юнайтед и са готови да действат, ако получат „намигване“ от самия футболист. На „Ещадио до Драгао“ вярват, че е дошло време великият португалец да се завърне в родината си след почти две десетилетия.

За последно Кристиано игра за клуб от Португалия през далечната 2003 година, когато защитаваше цветовете на Спортинг Лисабон. Евентуалният му трансфер при „драконите“ ще бъде приет като шокиращ, защото той е възпитаник на школата на „лисабонските лъвове“.  

В Порто все пак са умерени оптимисти за привличането на Роналдо и убеждаването му да ги подсили още след края на този сезон. Твърди се, че той е готов да напусне Юнайтед, ако тимът не се класира за участие в Шампионската лига.

Кристиано има действащ договор с „червените дяволи“ до лятото на 2023 година. Въпреки че периодично е критикуван, 37-годишният ветеран има фундаментално значение за отбора на Манчестър Юнайтед. Той отбеляза 18 гола в 32 мача след завръщането си на „Олд Трафорд“.

Възпитаникът на академията на Спортинг Лисабон записа  31 участия в първия отбор като тийнейджър, преди да се присъедини към Юнайтед. Той е играл общо в 324 мача и е вкарал 136 гола за „червените дяволи“.

Друго английско издание пък разпространи още една сензационна новина. Според „Manchester Evening News“ Манчестър Юнайтед е готов да се раздели Кристиано Роналдо след края на настоящата кампания. Към изхода на „Олд Трафорд“ се е насочил и капитанът Хари Магуайър.

А ето къде може да продължи кариерата си друга звезда на Манчестър Юнайтед.


Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички