Португалия преди и след Роналдо: Поредното доказателство за величието на Кристиано


Португалия преди и след Роналдо: Поредното доказателство за величието на Кристиано
Снимка: Getty Images

4990 0

Голяма част от футболните фенове по света едва ли ще се уморят от вечния спор "кой е по-по-най" - Кристиано Роналдо или Лионел Меси. Двама от най-великите футболисти, които тази игра някога е виждала, са носители на общо 11 отличия на "Златната топка". Това само по себе си е показателно за невероятната класа, която притежават и Роналдо, и Меси.

Безбройните рекорди на клубно и национално ниво потвърждават влиянието на двамата големи във футбола. Въпреки това винаги ще се намерят критици, които да намерят "кусури" на Роналдо и Меси с националните си отбори. Истината е, че и двамата са пожънали не малко успехи с екипите на Португалия и Аржентина.

Поредното доказателство за величието на Роналдо е статистиката на Португалия преди и след ерата "Кристиано". Преди Роналдо "мореплавателите" нямаха нито един значим трофей и се бяха класирали за едва три световни и три европейски първенства. Това обаче значително се променя след дебюта на Кристиано и продължава да търпи развитие...

След идването на Роналдо Португалия се е класирала за цели четири световни първенства и за още четири европейски първенства. Освен това "мореплавателите" спечелиха два значими трофея. През 2016-а Португалия стана европейски шампион, а три години по-късно тимът спечели историческия първи трофей в Лигата на нациите.

Сега обаче Роналдо и Португалия са изправени пред угрозата да не играят на Световното първенство в Катар догодина, тъй като ще трябва да минат през баражи за класиране. Роналдо е един от 10-те футболни звезди, които може да пропуснат Мондиал 2022. Останалите 9 звездни имена вижте в този материал!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички