За малко повече от половин час Турция се подигра с България


За малко повече от половин час Турция се подигра с България
Снимка: Иван Йочев

2722 0

Ивайло Петев записа първата си загуба като селекционер на националния отбор по футбол. Това стана тази вечер на стадион "Реджеп Ердоган", където Турция отнесе България с 4:0, постигнато само за малко повече от половин час през второто полувреме.

В първите 10 минути на срещата "лъвовете" рядко играеха с топката, а опасен удар на Чалхааналу едва не откри резултата още в 8'

Две минути по-късно при първата си по-опасна атака, българите подложиха противника на натиск. Постепенна атака на трикольорите стигна до Владимир Гаджев, който добре си освободи пространство и стреля, но изстрелът му срещна напречната греда - късмет за домакините.

Постепенно играта се изравни и отборът на Ивайло Петев започна по-често да поглежда към вратата на противника, но без да организира нещо по-опасно. В 22' пък Митрев показа добър рефлекс, спасявайки първия точен удар в мача.

В 30' дойде най-добрият момент за Турция през първата част - Чалханоолу изведе добре Волкан Шен по левия фланг. Последният опита центриране, но Александър Александров бе на място и изчисти в корнер. Последваха два ъглови удара пред Митрев, но стражът на Локомотив (София) и защитата пред него се справиха отлично със създалите се опасности.

Натискът на домакините беше отчетлив, но възпитаниците на Фатих Терим не успяваха да създадат нещо по-опасно в следващите минути.

Две минути преди края на първата част се стигна и до първи ъглов удар за България. Гаджев центрира и след голямо разбъркване кълбото достигна до Мицански, който стреля и вкара, но бе в положение на засада и резултатът остана непроменен. Нова добра атака на българите премина по десния фланг. Топката попадна на крака на Ивелин Попов, който елегантно се освободи от защитник в бяло и опита центриране с външен фалц към Мицански, но Бабачан внимаваше и улови - 0:0 до почивката.

След нея обаче "лъвовете" буквално се разпаднаха за 6 минути. В 49' Николай Бодуров извърши нарушение близо до границата на наказателното поле и Чалханоолу застана зад топката. Изпълнението на футболиста на Байер бе повече от прецизно и се озова зад гърба на Божидар Митрев - 1:0.

Само 4 минути по-късно отново Чалханоолу се озова на голмайсторската листа. Той се възползва оптимално от безумна грешка на Бодуров и на празна врата успя да вкара за 2:0. Не бяха изминали и 120 секунди, когато Арда Туран влезе на скорост от ляво и центрира по земя за Бурак Илмаз, който от близко увеличи преднината на тима си с още един гол - 3:0.

10 минути преди края на срещата и Бурак Илмаз записа името си сред голмайсторите за втори път, след като се възползва от нова грешка в отбраната ни и се оказа на стрелкова позиция от ляво на Митрев и с хубав удар с външен фалц направи резултата 4:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички