Джани Инфантино с реакция заради безредиците на Бразилия - Аржентина


Джани Инфантино с реакция заради безредиците на Бразилия - Аржентина
Снимка: Getty Images

1123 0

Президентът на ФИФА Джани Инфантино излезе с реакция след грозните сцени, които се случиха преди началото на квалификацията за Мондиал 2026 между Бразилия и Аржентина. Шефът на световния футбол осъди безредиците, съпътствали сблъсъка.

Припомняме, че световният шампион срази „селесао“ с 1:0 насред стадион „Маракана“. Двубоят обаче премина под знака на  сблъсъци между аржентински фенове и полицията, заради което началото на срещата се забави. Униформените въдворяваха ред след по-буйните запалянковци. Двата фенове бяха ранени при сблъсъците.

РЕАКЦИЯТА НА ИНФАНТИНО

"Няма абсолютно никакво място за насилие във футбола, както на терена, така и извън него. Събития като тези по време на мача между Аржентина и Бразилия не трябва да се случват в нашия спорт или общество.

Всички, без изключение, включително играчите, феновете, служителите и длъжностните лица трябва да са в безопасност, за да играят и да се наслаждават на футбола. Призовавам съответните органи да гарантират, че това се спазва на всички нива", написа Инфантино в профила си в „Instagram“.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Премиерът Денков призова Джани Инфантино да отстрани ръководството на БФС

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички