Чисто футболно изящество: Топ 5 на головете на Пеле (ВИДЕО)


Чисто футболно изящество: Топ 5 на головете на Пеле (ВИДЕО)

4474 0

Пеле е един от най-великите футболисти, които някога са играли играта и сега Sportlive.bg сме подбрали най-хубавите голове, които славният бразилец е вкарвал по време на кариерата си.

Роден и израснал в Бразилия, Пеле прекарва две декади във ФК Сантос, а този клуб след това изкарва на „бял свят“ и Неймар. След това пък Пеле преминава в Америка, за да поиграе за Ню Йорк Космос.

Футболната легенда печели три пъти Световното първенство като футболист и е единственият играч, който прави това в историята. Въпреки отказа си от играта през 1977-а година, Пеле е смятан за един от най-великите от много хора. Единственият модерен футболист, който може да се бори със сходни аргументи в този момент е Лионел Меси.

Пеле си отиде от този свят на 29-и декември 2022-а година.

5: УЕФА Интернационална Купа Финал – 1962 (втори мач)

Бразилецът е на едва 21 години по това време и вкарва чудесен гол, след като елиминира няколко бранители, за да прати топката в съперниковата врата.

Голове като този показват качеството, което той има по терените, особено когато говорим за ранните години на 60-те.

4. Фамозната задна ножица за НЙ Космос

Пеле има няколко ножични гола в хода на времето си, но един от тях остава в съзнанието на мнозина от тези времена. Попадението идва през 1976-а година, когато топката лети много високо и е истинска лудост да се види с каква лекота Едсон Арантес Де Насименто прави това изпълнение, за да прониже вратаря.

3: Бразилия vs Швеция (1958 Световно първенство)

Тогава Пеле е само на 17 години, но вече прави разликата между отборите, като във финала срещу „тре кронур“ вкарва два от головете за успеха с 5:2 на Селесао във финала. Единият от тях е с чиста класа и е обожаван от мнозина. След 16 секунди във видеото може да видите какво прави Пеле във финала в Стокхолм.

2. Мощният свободен удар срещу Румъния – 1970

Ясно е за всички, че Пеле може да вкарва от всякакви ситуации и по различни начини, но той също така е бил и изключителен при изпълнението на фалове. Бразилецът реализира изключителен гол срещу северните ни съседи на Мондиала през 70-а.

1. Удивителният му гол срещу Ювентус

Пеле вкарва този гол през 1959-а година за Сантос срещу Ювентус. И макар да няма кадри от тази среща, след това къща за направата на анимации е наета, за да пресъздаде попадението, вкарано от него в родината му. Голът е толкова добър, че някои дори се съмняват, че е възможно да се случи. Тогава само на 18 младият Пеле жонглира във въздуха през няколко „бианконери“ и преминава над 40 метра, за да вкара топката във вратата – чиста брилянтност.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички