Нереалният отбор, в който включиха Пеле и Марадона - това щеше да е страшно


Нереалният отбор, в който включиха Пеле и Марадона - това щеше да е страшно
Снимка: Getty Images

2692 0

За огромно съжаление Пеле напусна този свят, след като си отиде на 82-годишна възраст на 29-и декември. В следствие на кончината на великия нападател пък бразилското правителство обяви тридневен траур в чест на големия №10, а Пеле е единственият футболист, който има три спечелени титли в своята визитка като активен футболист.

Неговата 21-годишна футболна кариера вижда 1281 гола в едва 1363 мача, включително 77 попадения в 92 срещи за националния отбор на Базилия. Именно заради тези си успехи той е избран за Играч на века.

През 2020-а година беше избран Дрийм Тийм на футболисти, които са печелили Златната топка през годините и логично Пеле беше включен в титулярния състав. Общо 11 човека бяха изброени, а фигури като Зинедин Зидан, Роналдиньо и Йохан Кройф останаха „извън борда“. В активната си кариера Пеле не получава приза, тъй като той се дава само на европейци до 1996-а, но постфактум той, както и Диего Марадона получват приза на ФИФА.

След като опциите бяха обявени, то вторият и третият отбор също беше разкрит, като буквално „няма празно“ при избора. Титулярният отбор е в схема 4-3-3 и със сигурност ще създаде проблеми на всеки друг футболен клуб, ако се играе подобен мач.

Вратари и защита:

При вратарите изборът е един-единствен – Лев Яшин. Руският вратар е единственият страж, който е спечелил приза през далечната 1963-а година.

Пред него пък играчите, които ще играят в защита са Кафу, Паоло Малдини, Франц Бекенбауер.

Халфове:

Това е навярно най-трудно преценяваната линия, след като имаме двама футболисти в средата на терена, а един от тях е Лотар Матеус. Германският маестро е подпомаган от Шави Ернандес, който на няколко пъти остана подгласник на победителя през 2010 и 2011-а година, а именно Лионел Меси.

Пред това дуо в партньорство застава Диего Армандо Марадона. Сложно е да си представим тримата да играят в един и същ отбор, но със сигурност симбиозата ще е страхотна. Към тази тройка се прибавя и великия Пеле, който ни напусна преди броени часове за огромно съжаление на цялата футболна общественост.

Нападатели:

Лионел Меси и Кристиано Роналдо са по двата фланга на атаката, а в средата застава безмилостният бразилски нападател – Роналдо. Тази ударна сила при головете просто крещи „голове, голове, голове и още голове“.

Трудно е някои да възроптае против включването на някой от тези емблематични нападатели, които развиха играта и я промениха към по-добро посредством своя талант.

Вратар: Лев Яшин

Десен бек: Кафу

Централен бранител: Франц Бекенбауер

Ляв бек: Паоло Малдини

Централни защитници: Лотар Матеус, Шави

Атакуващи полузащитници: Диего Марадона и Пеле

Десен нападател: Лионел Меси

Нападател: Роналдо

Ляв нападател: Кристиано Роналдо

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички