Вечният спор между Пеле и Марадона на терена, родил приятелство извън него (ВИДЕО)


Вечният спор между Пеле и Марадона на терена, родил приятелство извън него (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

4785 0

Докато световният футбол формира нови вечни съперници на терена, които разгръщат борбата за най-ценните трофеи и отличия помежду си - то някои съперничества ще останат незабравими за цял живот.

Едно от тях безспорно е това между Пеле и Диего Марадона, които остават сред най-емблематичните футболисти, играли някога. Всъщност трудно човек сочи по-велико съперничество на терена, особено през миналия век, въпреки че двамата така и не се срещат един срещу друг с топка в ръка.

Това също може да бъде определяно като един от факторите, заради който историята не смее да определи по-великия от двамата, но тяхната роля засилва съперничеството между Бразилия и Аржентина до друго измерение.

И колкото и да бива всявано напрежение между двамата в битката за по-голяма роля в историята на най-обичаната игра - те показват, че извън терена са просто приятели, които имат безкрайно уважение един към друг. 

Това бива и ясно доказано през 2005 г., от когато датира една от най-великите им срещи.  Именно и тогава стартира в аржентинския сезон първият и единствен сезон на "La Noche del 10", предаването на покойната легенда Диего Марадона, в което той заставаше очи в очи с други световно известни личности.

Още първият епизод от 15 август 2005 г. го сблъска с вечния му "враг" - Пеле, които се впуснаха в приятелски разговор и без в нито един момент да показват признаци на минали различия.

Водещият на предаването по Canal 13 в лицето на футболната суперзвезда използва момента, за да благодари на Пеле, че е там и че се гордее с присъствието си.

По време на предаването незабравимият бразилец направи специално музикално изпълнение по адрес на своят бивш колега футболист, след като му подчерта, че те трябва да бъдат "заедно".

Срещата между футболните икони обаче нямаше как да завърши и без малко спорт и именно поради тази причина аржентинецът покани Пеле в страхотна игра.

Идеята на водещия бе двамата да разменят няколко подавания с глава, което да зарадва публиката като за финал на емблематичния дебютен епизод.

Марадона и Пеле без никакви проблеми задържаха във въздуха коженото кълбо над половин минута, а всичко приключи със здрава прегръдка между двете легенди на световния футбол.  

Вижте какво сподели Пеле за Мондиал 2022!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички