"Отворете го, само когато не съм сред вас": Тайното шкафче на Пеле (СНИМКА)


"Отворете го, само когато не съм сред вас": Тайното шкафче на Пеле (СНИМКА)
Снимка: Getty Images

19448 0

Целият свят скърби заради кончината на Краля на футбола - Пеле. На фона на това престижното испанско издание Marca напомня позабравена тайна около легендарния бразилски футболист. Тайна, която е обвързана с клуба на сърцето му - Сантош.

Тя се намира в шкафчето му в съблекалнята на бразилския клуб. Шкафчето стои заключено толкова дълги години, след като Пеле изигра своя последен двубой за клуба. Заветът на бразилеца е бил ясен - не трябва да се отваря, докато е на този свят.

"Бях в съблекалнята на Сантош и никой не използва мястото, което е било ползвано от Пеле. Той е вкарал някакви неща в шкафчето си, затворил го е и е казал, че можем да го отворим, само когато вече не е с нас" - разказва Густаво Леал пред TUDN.

Разбира се, едва ли в този момент някой в Бразилия мисли за това шкафче. Страната ще бъде в траур и ще оплаква своя герой, своята икона. Точно както Аржентина страдаше по Диего Марадона през 2020 година.

Ако приемем думите на Леал за истина обаче, то шкафчето вече може да бъде отворено. Спекулира се от една страна дали изобщо от Сантош ще пожелаят да го отворят, а от друга какво има вътре. Сред предположенията са обувките му от последния мач за Сантош, както и благодарствено писмо към клуба на сърцето му. А кой е нереалният отбор, в който включиха Пеле и Марадона?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички