Червеният картон на Меси - първи в Барселона, трети в кариерата


Червеният картон на Меси - първи в Барселона, трети в кариерата
Снимка: Getty Images/Guliver

1935 0

Червеният картон, който си изкара във финала на Суперкупата на Испания срещу Атлетик (Билбао), беше първият в кариерата на Лионел Меси с екипа на Барселона. И е общо трети във футболния път на капитана на Аржентина и каталунците.

Първия си червен картон аржентинската звезда заработи в дебюта си за националния отбор през 2005 година. Това се случи в приятелския мач срещу Унгария и 47 секунди след като нападателят бе влязъл в игра.

Меси бе изгонен за втори път в досегашната си кариера през 2019 г. по време на мача в Копа Америка срещу Чили. Двубоят бе за бронзовите медали и суперзвездата видя червения цвят на картона в 37-ата минута след спречкване с Гари Медел. Аржентина спечели мача с 2:1.

Както е известно, първия червен картон с екипа на Барселона носителят на 6 "Златни топки" получи в 121-ата минута на мача срещу Атлетик, след като удари Асиер Виялибре без топка. Меси бе провокиран от нападателя на съперника. А ето какво наказание го заплашва заради проявата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички