От 4 до 12 двубоя може да е наказанието на Лионел Меси


От 4 до 12 двубоя може да е наказанието на Лионел Меси
Снимка: Getty Images/Guliver

1580 0

Звездата на Барселона Лионел Меси може да бъде наказан за най-малко четири мача, след като беше изгонен във финала на Суперкупата на Испания срещу Атлетик Билбао в неделя. Меси получи директен червен картон, след като удари противниковия играч Асиер Виялибре.

На аржентинеца бе показан прав червен картон в последната минута на продълженията, като първоначално съдията не видя нарушението и трябва да прегледа ситуацията на монитора. 

Състезателният комитет на Испанската футболна федерация (RFEF) сега трябва да реши за колко мача да бъде наказан капитанът на Барса - и присъдата на комисията ще зависи от това кой член от дисциплинарния кодекс на RFEF ще приложи към инцидента.

Ако става въпрос за член 123, в който е описано „насилствена игра“, максималната забрана, която Меси може да получи, ще бъде три игри. Този норматив се използва при наказване на „насилствени действия в хода на играта или като пряка последица от играта“, препоръчва забрана от един до три мача. Освен ако „инцидентът се случи далеч от играта или когато е спряна; ​​това ще бъде наказано със забрана от два до три мача".

Последното съображение се отнася за инцидента между Меси и Виялибре, така че изглежда 34-годишният футболист може да очаква да бъде отстранен поне за два мача.

При положение обаче, че комитетът по конкуренция прецени, че Меси е бил виновен за нарушението срещу играча, може да се очаква органът да се позове на член 98 от дисциплинарния кодекс, който изисква по-дълго наказание - до максимум 12 мача. Според тази наредба, ако играч „атакува друг играч [...], когато играта е спряна или на достатъчно разстояние от действието, че е невъзможно да се намеси в играта, наказанието ще бъде забрана от четири до 12 игри". Забраната ще важи и за Ла Лига, и за Купата на Краля.

А грубата проява на Лионел Меси може да видите в този материал. (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички