Куман: Изгонването на Меси? Разбирам го, толкова пъти го фаулираха


Куман: Изгонването на Меси? Разбирам го, толкова пъти го фаулираха
Снимка: Getty Images/Guliver

2162 0

Треньорът на Барселона Роналд Куман коментира поражението на своя тим във финала за Суперкупата на Испания срещу Атлетик (Билбао), както и изгонването на капитана му Лионел Меси. Нидерландският специалист заяви, че разбира постъпката на голямата звезда на клуба, който удари провокиращия го играч на съперника Асиер Виялибре през второто продължение на мача.

"Ние сме разстроени и разочаровани от резултата, защото играхме, за да спечелим. Но не е време да се тревожим, предстоят мачове в Ла Лига и Купата на Краля. Има моменти в играта в защита, които трябва да подобрим. Трябва да играем по-уверено в наказателното поле. Аз си върша работата и давам всичко, което мога", започна Куман след загубата.

"Меси... След толкова години той знае кога е готов да играе и кога не. Говорих с него и той каза, че е готов да излезе титуляр. Изгонването? Разбирам Лео. Дори не мога да си представя колко пъти той беше фаулиран", продължи наставникът на каталунците.

"Не мисля, че това е крачка назад, но победа във финала можеше да покаже, че сме на правилния път. Нуждаем се от време. За много футболисти играта на финал е опит. Печелим точки за бъдещето. Направихме всичко възможно, за да спечелим. Борихме се до края и се уморихме много. Отборът игра добре, но най-лошото бе да допуснеш втори гол няколко минути преди края на редовното време. Трябва да се защитаваме по-добре. Грешките ни струваха скъпо", завършва специалистът. А ето за кои десетима от Барселона Суперкупата можеше да е първи трофей с клуба

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички