Меси ще има крайното решение дали да играе във финала за Суперкупата на Испания


Меси ще има крайното решение дали да играе във финала за Суперкупата на Испания
Снимка: Getty Images/Guliver

1493 0

Наставникът на Барселона Роналд Куман се надява, че Лионел Меси ще бъде на линия за финала за Суперкупата на Испания, но все пак призна, че решението ще бъде взето от играча. Аржентинецът не участва в полуфинала срещу Реал Сосиедад, тъй като продължава да се лекува от травма.

"Вчера той тренираше сам, а днес ще видим как ще започне. Той ще има последната дума. Той познава тялото си. Трябва да изчакаме и да видим как напредва. Надяваме се, че той ще играе. Ако имате най-добрите играчи, имате по-голям шанс за победа, и още повече, ако имате най-добрия играч в света", каза Куман в пресконференцията си преди мача.

"Отборът е по-силен с Лео в него, благодарение на неговата креативност и ефективност - нещо, което понякога ни липсва. Но ако той не е там, друг играч ще играе и ние ще играем нашата игра по същия начин без него. Той трябва да е на 100 процента. Това не е последната игра за сезона, въпреки че решението е негово".

Според AS една от опциите е той да остане резерва и при нужда с напредване на двубоя да влезе в игра. Източници на изданието твърдят, че ако предстоящият двубой не е финал, то неговото участие изобщо не би се обмисляло. За подобен тип контузия времето, което се изисква за възстановяване е 10 дни, а Меси се опитва да го намали на 5.

Междувременно, пък стана ясно, че десетима играчи може да спечелят първия си трофей с Барселона - ето кои.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички