Без гол: 135 секунди от магически докосвания и отигравания в кариерата на Пеле (ВИДЕО)


Без гол: 135 секунди от магически докосвания и отигравания в кариерата на Пеле (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

7573 0

Футболът продължава да скърби и втори ден, след като научи скръбната вест за смъртта на легендарния бразилски футболист - Пеле, който си отиде от нашия свят вчера (29 декември) губейки ожесточената си борба с рака на дебелото черво.

Пеле накара стотици милиони да се влюбят в най-красивата игра на този свят - футбола, а неговото наследство безспорно ще бъде предадено на следващите поколения. 

Краля на футбола записа редица постижения в цветущата си кариера. Бразилецът може да се похвали със 767 попадения в официални мачове, ката те са дошли в 831 участия. 

Пеле е и единственият футболист, който печели 3 световни първенства. Той триумфира с Бразилия на Мондиалите през 1968, 1962 и 1970 година - рекорд, който до ден-днешен не е подобряван.

Ще представим на вашето внимание компилация от магията на Пеле събрана в точно 135 секунди. Тя бе споделена от журналиста Танкреди Палмери, а Вие може да и се насладите тук:

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ: Всичките 12 попадения на световни финали на Пеле, както и неговият най-красив гол в кариерата му като футболист.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички