Властелинът на световните финали: Легендарният Пеле и всичките му 12 попадения на Мондиали (ВИДЕО)


Властелинът на световните финали: Легендарният Пеле и всичките му 12 попадения на Мондиали (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1539 0

За огромно съжаление, иконата на световния футбол - Пеле, загуби битката с рака и ни ни напусна в четвъртък (29 декември). 

Това наистина е огромна загуба за света на футбола, тъй като Пеле не беше само икона, но и вдъхновение за много емблематични футболисти, които го предшестваха.

Бившият нападател на националния отбор на Бразилия спечели рекордните три трофея от Световното първенство по футбол със своята нация и бе ключов фактор за "Селесао" в спечелването им.

Легендата на Сантос отбеляза шест гола в четири мача в първото си участие на Световното първенство по футбол през 1958 година, като помогна на Бразилия да спечели трофея. Той отбеляза невероятен хеттрик срещу Франция на полуфиналите, ставайки най-младият играч, правил това на световни финали.

Той също така спечели трофея през 1962 г., когато отбеляза само един гол, тъй като получи травма в първия си мач от турнира.

Бившият играч на Ню Йорк Космос отбеляза един попадение на Мондиал 1966, когато "Селесао" не успя да вдигне трофея и бе елиминиран в груповата фаза. Легендарният нападател обаче се завърна с гръм и трясък в изданието през 1970 г., като отбеляза четири гола и направи шест асистенции, за да помогне на своя отбор да вдигне трофея отново.

Насладете се на всички 12 попадения на Пеле на световни финали тук:

В ТОЗИ МАТЕРИАЛ пък може да видите най-великото попадение на Пеле в неговата кариера като футболист.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички