Трансферът на Пеле в Барселона, който можеше да промени историята на футбола


Трансферът на Пеле в Барселона, който можеше да промени историята на футбола
Снимка: Getty Images

3114 0

Смъртта на Пеле беляза по тъжен начин края на 2022-ра година и се превърна във водеща тема по целия свят. Кончината на 82-годишната легенда е причина и за връщане във времето назад, когато именно бразилецът промени футбола с магията си.

Испанското издание Sport не пропусна да изтъкне интересен факт от силните години на бразилеца, който се превърна във футболиста с най-голям брой световни титли в историята - 3. 

Според информациите, Пеле e преговарял с Барселона през сезон 1965/66, когато той е на 25 години. До този момент бразилецът e бил завоювал две от световните си титли - 1958 и 1962 г., което остава и един от двата дубъла на световен шампион в историята на Мондиалите.

В крайна сметка "Краля на футбола" оформя хеттрика си от световни титли през 1970 г., а до този момент на клубно ниво продължава да се състезава за бразилския Сантош.

Към втория си и последен клубен тим в кариерата си - Космос, се присъединява през 1975 г. и в рамките на две календарни години защитава цветовете му. Той се оттегля от футбола на 1-ви октомври, 1977 г. и така остава в историята с периодите си в Сантош и Космос, докато на международно ниво се оформя като легенда с Бразилия.

Вижте каква молба има семейството на Пеле към Сантос!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички